Årets nytillskott på forwardssidan

Inför Skills Competition lovade jag lite för mycket tyvärr. Men skam den som ger sig. Nu är det dags att dra en koll på årets nytillskott på forwardssidan. Är den tillräckligt spetsig och har vi verkligen tillräckligt med avslutare?

En kille som ska bli spännande att följa samtidigt som jag inte förväntar mig stordåd så är det Västeråsaren Pontus Holmberg. Pontus gästspelade förra säsongen i två matcher i SHL och gjorde det riktigt bra. Han är en 19 årig grabb, född och uppvuxen i Västerås. Draftades i sommar i den 6:e rundan och som totalt nr 156 av Toronto Maple Leafs. Jag förväntar mig inga stordåd av honom i å¨r, men tror potentialen är enormt hög på sikt.

Vi har sedan den lilla amerikanen Austin Ortega, 24 år gammal från Escondido i Kalifornien. En kille som inte gjort speciellt mycket väsen av sig på den amerikanska kontinenten så här långt i sin karriär. Han har bara 35 matcher i AHL och 29 matcher i ECHL. Resten av sin karriär är endast på juniornivå. Här måste man från Lakers sida scoutat väldigt noga med tanke på hans CV så här långt. När man bara tittar på det så får man ingen direkt ”wooow” upplevelse, utan snarare ”hur tänkte dom nu”? Även om Ortega gjorde en bra debut mot Frölunda med 1+1 så är jag ändå ganska tveksam till den här värvningen. Känns lite som en billig chansning, där man hoppas på att killens potential ska komma fram med full kraft. Evertsson och Hall har gjort det förr, och kan mycket väl lyckas med den här också. Men jag är ytterst tveksam, men har väldigt gärna fel.

Sen har vi då den väldigt rutinerade Tjecken Roman Horák, 27 år gammal från staden Ceske Budejovice i södra Tjeckien. Men Roman är ingen klassisk Tjeckisk spelare eftersom han är skolad i den amerikanska hockeyn. Han har total 130 juniormatcher i Kanadensiska juniorligan WHL, 139 AHL matcher samt 89 NHL matcher med Calgary och Edmonton. De senaste åren har han spenderat i Ryssland och KHL där han gjort hela 224 matcher för Vityaz Podolsk. Senaste säsongen spelade han både Euro Hockey Tour, Olympiska Spelen samt VM för Tjeckien. Det här är en spelare som är bra, och som är viktig att få igång. Tjeckiska spelare är speciella i mitt tycke och det är viktigt att man får dom att trivas.

När jag slänger ett öga över den forwardsbesättning vi har idag så är jag aningen tveksam. Vilket inte betyder nånting faktiskt. Förra hösten hade jag ungefär samma känsla. Men även om det är så, så måste jag ändå säga att jag är nog mer tveksam den här gången. Vi är väldigt beroende av att tex Austin Ortega ta det kliv och den roll vi behöver ha honom till. Vi är också i stort behov av att Dominik Bokk nu kliver fram och tar nästa steg i sin karriär. Vi måste även hoppas hårt på att en kille som Nils Carnbäck studsar tillbaka och upp igen. Jonas Röndbjerg likaså. Netterberg och Linus Fröberg måste också ta nästa kliv. Vi märker när vi går igenom truppen att snacket är detsamma som förra året. Med facit över den säsongen så vet vi att alla (utom Carnbäck) tog det där steget vi behövde för att lyckas. Jag är dock inte lika säker på att vi får den utväxlingen även den här säsongen.

Tittar vi på de s.k experttipsen så är vi oroväckande högt tippade av nästan alla. Och det av just anledningen att vi faktiskt lyckades så väl förra säsongen då väldigt få hade oss i topp. Men oavsett vad man har för känsla ska det bli väldigt kul och spännande att se hur detta blir. Vilka överraskar, vilka underpresterar och vilka misslyckas totalt. I matchen mot Frölunda var det en bra första hälft och sen slog man sig till ro. Ödmjukheten fanns inte där riktigt. Förhoppningsvis blev man lite förbannade. Imorrn är det dags för match nr 2, mot Linköping i Halmstad. Nu har man ytterligare en och en halv veckas träning under västen!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *