Spelmässigt bra, men

På plats i Halmstad för säsongens första match live. Och min slutsats efter de två första träningsmatcherna är nog att det ser spelmässigt bra ut, men jag tycker den sista edgen i anfallsspelet saknas.

En bra start på matchen från Lakers, där man tog tag i grejorna på ett bra sätt tycker jag. Man var ganska tydligt det laget som drev matchen inledningsvis. Man skapade en del halvlägen men med tanke på spelövertaget tycker jag man borde kunnat skapa betydligt mer farliga lägen. Från sista 5 av första och hela andra tycker jag är ganska dåligt överlag. Man har tappat tempo i skridskoåkningen. Lite samma som senast mot Frölunda. Att Linköping har ledningen efter första perioden är bara pga ett slarvigt agerande i egen zon av Lakers.

I den andra händer inte speciellt mycket. Lagen får några PP var, men här är båda ganska dåliga faktiskt. Den tredje tycker jag bjuder på bättre spel, högre tempo. Och framför allt Lakers ser lite mer hungriga ut igen. En i stort ganska osynlig Austin Ortega är trots allt framme och kvitterar matchen efter en kontring iscensatt av Linus Fröberg som hittar Ortega över centrallinjen i en 2 mot 1 situation. Och detta är ganska tidigt i den tredje perioden. När drygt halva är spelad så kommer Dominik Bokk sopren och hänger upp en snygg backhand till ledning med 2-1.

Men den glädjen blev dock inte långvarig när Lukas Bengtsson bara sekunder senare snyggt gör 2-2. Ett resultat som står sig tiden ut. Efter det väljer man bort sudden utan går direkt på straffavgörande. Och det blir ett underhållande straffavgörande. Vi får se flera snygga mål från bägge håll. Det blir först till synes en duell mellan Linköpings Olle Lycksell och Austin Ortega som sätter 2 snygga straffar var. Men när Olle Lycksell kvitterar för andra gången så skickar istället Hallam ut rutinerade räven Janne Pesonen som hänger en otroligt snygg backhand rakt upp i taket. Olle Lycksell får ytterligare en chans men då står Viktor Fasth i vägen och segern går till Lakers.

Summa sumarum helt okej, spelmässigt som sagt. Men just nu saknar jag den där riktiga snipern där framme. Bra givetvis att Ortega fortsätter att göra mål, men samtidigt är han ganska osynlig i spelet generellt. De forwards jag ger högst betyg till denna kväll är definitivt Linus Fröberg och Erik Josefsson. Tycker även Jonas Röndbjerg gör det ganska bra faktiskt. Nils Carnbäck ser ut att fortsätta trampa vatten. Backarna däremot är rejält stabila, och det ser ut som att Joel Persson bara kommer fortsätta åka på sin fantastiska resa som han påbörjat. Sätter också fortsatt ett stort utropstecken på Oliver Bohm som spelar med stor pondus. Ett bra och stabilt målvaktsspel av Viktor Fasth.

Nej, jag är inte orolig, men tveksam och lite fundersam kring forwardssidan. Det känns som det saknas nått.

Sammanfattning

TRÄNINGSMATCH
Linköpings HC – Växjö Lakers 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)

Målskyttar LHC: Broc Little, Lukas Bengtsson,

Målskyttar VLH: Austin Ortega, Dominik Bokk, Janne Pesonen

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *