Mellanmjölk rakt igenom

Jag måste nog säga att jag hade förväntat mig mer än mellanmjölk rakt igenom 60 minuter. Det här påminde om en del andra mellansäsonger som vi haft genom åren där vi bara är bäst i statistiken.

För visst är 43-18 i skott ett tecken på att man ändå drivit matchen, och skapat mest. Men utöver det så gör vi ändå inte mål förrän efter 59 min och 49 sek. Då kan jag säga att det inte blir vinst mot något lag i den här serien. Tar man ut delar av matchen och analyserar så är jag heller långt ifrån nöjd. Tex så ser vi själva till att bryta våra egna bra perioder som tex utvisningen på Erik Josefsson som sker efter att vi pressat Timrå kraftigt under en lång period. Man ser hur trötta dom börjar bli. När dom då äntligen får tag på pucken så låter vi dom ta sig ner i vår zon och där trots trötthet skapa problem som tvingar fram en utvisning. Vilket i sin tur leder till att vi tappar det övertag vi skapat oss. Det här har jag evinnerligt svårt att förstå mig på.

I övrigt saknas tävlingsinstinkten i gruppen, vilket bl.a visar sig i spelet med puck, där passningar och mottagningar är riktigt dåliga. Där är många situationer i matchen där man har möjligheter till bra ingångar och bra kontringar men slarvar bort det med dåliga pass eller dåliga mottagningar. Dessutom går man bort sig på ett sätt vid målen som jag tycker är rätt så anmärkningsvärt. Rahimis pinch vid Timrås 1-0 är ganska illa faktiskt, särskilt då han gör det en gång till i slutet av första som håller på att bli en kopia av det första målet.

Andra målet i den tredje perioden tappar man fullständigt markering och positioner när man får smyga upp på ena kanten medan alla Växjöspelare tittar puck. På reprisen ser man ganska tydligt hur samtliga spelare tittar på puckförande spelare. Sam Hallam säger efter matchen att det blir bättre och bättre ju längre matchen lider. Ja, jag håller delvis med, samtidigt inte. Jag tycker Växjös prestation är väldigt mycket upp och ner, och faktiskt ganska monotont. Timrå har inga större problem att hålla Lakers på utsidan.

Men jag hoppas nu att detta var en premiärmatch där man led av lite nervositet och anspänningar, och att man hittar en annan nivå redan nu på lördag när Linköping kommer på besök. Det behövs faktiskt, för det vi såg idag var mestadels mellanmjölk i min värld. Standardmjölk hade räckt idag för 3 poäng!

Sammanfattning

Timrå IK – Växjö Lakers 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Period 1.
11.12 1-0 Emil Berglund (Anton Wedin, Marcus Hardegård)

Period 3.
45.38 2-0 Filip Hållander (Johannes Kinnvall, Alexander Falk)
59.49 2-1 Roman Horák (Janne Pesonen, Dominik Bokk)

Utv: TIK 1×2, VLH 1×2
Skott: 18-43
Publik: 4224

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *