Regerande mästaren kliver in i handlingen

Dagen är kommen då den regerande mästaren kliver in i handlingen för att visa att guldet ska vara kvar i mellersta Småland! Men vad ska vi ha för förhoppningar när vi nu står här inför en ovisshet.

Dagen är kommen, D-day eller vad man nu vill kalla den! Växjö Lakers ska som regerande mästare skrinna in i NHK Arena i Timrå i afton dans. Men var står vi egentligen. Hur kommer detta att se ut? Ja en del orosmoln finns ju givetvis. Kiiskinens start på säsongen har varit skadefylld vilket gjort han mindre tillgänglig. Hur laget ser ut inför kvällen vet vi inte säkert, men rykten säger att Kiiskinen inte är med, samt att nytillskottet Julius Junttila inte kommer till spel pga att hans bagage kommit bort under resan från Ryssland till Sverige.

Vi kommer som det ser ut att även få se en juniorkedja i aktion i afton då tanken är att ge Pontus Holmström centerrollen mellan Jonas Röndbjerg och Dominik Bokk. En väldigt intressant kedja, och det ska bli kul att se hur dom tar sig an den uppgiften.

Sett till matchen ikväll ska man ju egentligen inte känna någon oro då mästarna även utan Kiiskinen och Junttila är klart starkare på pappret. Sen kommer vi till det klassiska, matchen avgörs inte på pappret utan på isen. Och så är det ju. En nykomling går alltid på nån extra boost inledningsvis. Det som talar mot det när det gäller Timrå ikväll är att boosten oftast kommer med en entusiastisk publik som bär fram dom. Men NHK Arena är tydligen långt ifrån fullsatt inför kvällen. Vilket givetvis är mest negativt för Timrå.

Vi har många frågor som behöver besvaras nu när ligan drar igång. Har Ortega en växel till och kommer han att fortsätta leverera även i SHL? Tar junisarna chansen och tar nästa kliv, som faktisk kommer att krävas. Både för dom själva och för laget. Kan målvakterna steppa upp nu, då dom inte sett jättebra ut under försäsongen? Har Nils Carnbäck kapaciteten att ta nästa behövliga steg? Kan Kalle Johansson göra åtminstone en Joel Persson ”Light”? Kan Roman Horák rakt av ta över efter Robert Rosén som första center? Orosmolnet kring Kiiskinen, kommer det att lätta eller bli värre? Och till sist, kommer Tobias Thermell att kunna axla det ansvar som tidigare vilade på Jörgen Jönsson?

Ikväll kan vi börja summera och efter kanske en 5-6 matcher se ett mönster. Det vi dock alla ska undvika att göra är att jämföra med förra säsongen. Och varför ska vi inte det. Jo, ganska enkelt svar på det. Förra årets lag var unikt på många sätt och innehade en kompetens och en överlägsenhet som vi kanske aldrig mer kommer att få se i ligan. Nu kör vi!

Matchstart kl 19.00 i NHK Arena i Timrå
Matchen sänds i Cmore Hockey med start kl. 18.30 (SHL Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *