Nu måste revanschlustan fram

Förlusten i premiären mot Timrå kändes väldigt onödig på nått vis. Så nu måste revanschlustan fram ordentligt, så att man vänder den här inledningen direkt.

Vi vet att Julius Junttila är redo för spel och kommer göra debut ikväll. Frågan är vilken status vi har på Tuomas Kiiskinen. Oavsett så måste vi ikväll ha ett lag som kommer in mer fokuserat och är mer berett att ta kampen där ute. Det var en del som saknades trots att man var spelmässigt bättre än Timrå i torsdags, och bl.a saknades fokus i avsluten samtidigt som man begick en del riktigt dåliga misstag. Där två slutade i mål för hemmalaget.

För att kunna hota LHC ikväll, som börjar bra med två hemmasegrar, så måste man spela ett rejälare spel rakt igenom. Dipparna kommer men tiden för dessa måste reduceras. Misstagen måste minimeras, och sen måste fokus upp ordentligt när chanserna uppstår. Det tog 59 min och 49 sek i torsdags att få utdelning på totalt 43 skott på mål. Det vittnar om att det behövs snäppas upp en del.

Sedan gäller det att komma synkat i presspelet. Forecheckingen i offensiv zon måste komma på ett sätt så att samtliga tre forwards är involverade så att backarna kan trycka upp och på så sätt sätta LHC i konstant tidsnöd. Mot Timrå var forecheckingen ganska dåligt synkad, samtidigt som vissa backar tog en del dåliga beslut när det gäller att pincha upp.

En spännande premiärkväll med hissning av guldflagga och ett hett möte med Linköpings HC väntar.

Matchstart kl 18.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Live 3 med start kl 18.45 (Hockeylördag)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *