Dags att hitta nästa nivå

Varje säsong är en resa där man nöter fram resultat utmed vägen. Växjö Lakers resa 18/19 har börjat lite trögt och det börjar bli dags att hitta nästa nivå för att kunna komma vidare och fortsätta resan med lite mer trygghet.

Förra året gick allt väldigt lätt, målen trillade in likaså poängen och allt verkade gå lättare och lättare. Man lärde sig snabbt genom säsongen. De små motgångar man hade tog man med sig och lärde av i fortsättningen av resan. Tex den tråkiga förlusten i CHL finalen tror jag var en rejäl väckarklocka. Alla insåg efter det att på den här nivån går det inte att tumma på något alls. Det är all in hela vägen. Och jag tycker mig på något sätt se det i laget när dom sen trummar på genom SM-slutspelet. Den här hösten känns det som man börjat som man slutade, fast bara i tanken. Det här kan vi. Men på den här nivån måste allt sitta där.

Lördagens match mot Örebro kändes väldigt tung att gå hem ifrån. När man som spelförande lag torskar på det sättet som man gör mot Örebro så blir det tungt alltså. Nu vet jag att spelarna är så proffsiga så dom plockar in det dom behöver från den matchen, bearbetar den infon och sen stänger dom den matchen och fokuserar på nästa uppgift. Vi supportrar har lite svårare för att hantera förluster på det sättet. Men jag är fortfarande försiktigt positiv. Jag ser mycket bra där ute på isen. Vi är jobbiga, vi spelar precis som innan varierande med ömsom hård forecheck och ömsom styrspel på mittplan. Det som jag känner saknas mest just nu är lite medstuds. Och för att få medstuds måste nog varje spelare höja sig en aning, framför allt i avgörande lägen.

Kvällens match blir en riktigt tuff tillställning mot ett så här långt riktigt bra Skellefteå. En vecka med två riktigt bra värdemätare, där vi får mäta oss med lag som vill spela precis som vi, där man vill vara spelförande med mycket puck possesion. Min känsla är att det blir en match mellan två lag där det ena (läs SkeAIK) har en aningen bättre offensiv än Lakers, medan Lakers ställer upp ligans bästa backbesättning mot denna offensiv. Här tror jag det blir en intressant duell, och den som går vinnande ur den striden vinner matchen. Dock är en sak säker, Växjös forwards måste snäppa upp fokus vid avslut. Det håller inte att missa mål eller skjuta i bröstplattan. Samtidigt måste viljan att driva in på mål vara större, för att där ställa till det och plocka upp ev. returer.

Matchstart kl. 19.00 i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Matchen sänds på Cmore Live med start kl. 18.50
P.s Kom ner till O´Learys och se matchen där i Lakejers sällskap!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *