Tre friska trots fortsatt måltorka

Idrott är konstigt ibland. Logik existerar knappt. Mot Frölunda i afton blev det tre friska trots fortsatt måltorka när vi lyckades vinna med 1-0. Att det ska vara så svårt att få in puckj….ln, var en återkommande kommentar.

Många uttrycker det som att man ikväll gjorde sin bästa match. Vet inte om jag håller med om det. Tycker dom spelat lika bra de tidigare matcherna med. Enda skillnaden som jag ser det är att man lyckas hålla tätt bakåt ikväll, och gör ett mål framåt. Hade Frölunda fått in någon sån där fladderpuck på slutet, eller på nått litet misstag från Lakers så tror jag det hade varit fortsatt krisstämpel på de flesta kommentarerna. En annan skillnad kan också vara att man inte gick ner och spelade lika oroligt i slutet som man gjort tidigare, utan man gick mer för att försöka få in tvåan. Hade Lakers haft samma utdelning som Linköping hade ikväll hade vi gjort 8 mål på Frölunda. Istället fortsätter problemen att få in pucken.

Men det jag blev mest glad av att se ikväll var nog just det att det inte verkade bekomma dom nämnvärt ikväll att pucken inte ville in. Och det enda målet vi gör är ju snyggt och ett riktigt klassmål från Bombar Perssons klubba. Fortsätter man att mala som man gjorde i 60 minuter idag så kommer puckarna snart att börja trilla in retroaktivt, det är bara en tidsfråga. Jag tycker mig se flera spelare ikväll som höjer sig ordentligt. Ortega är en av dom. Han gör en riktigt bra match där han driver hårt framåt hela tiden. Han vinner puckar utmed sargerna, han river och sliter. Shinnimin är också riktigt bra idag. Måste vara enormt frustrerande som motståndare att ha den mannen efter sig. Han ger sig aldrig och han åker 100% varenda byte han är inne.

Ungdomskedjan med Röndbjerg och Pontus Holmberg var helt fantastiska, och Holmberg gör bara mer och mer intryck på mig. Tycker också Netterberg gjorde ett grymt bra jobb ihop med ungtupparna. Backarna ska ha en stor tumme upp allihop, då jag tycker dom var en stor bidragande orsak till att Frölunda hade svårt att få fast oss ikväll, i vår egen zon. Dom hittade snabba utgångar från egen zon vilket gjorde att vi kom med bra fart i våra anfallsförsök. Men detta är nått jag tycker vi gjort innan med. Vi spelade lite mer bestämt i slutet idag. Att vi vinner är bara ett ytterligare styrkebesked och ett tecken på hur bra vi faktiskt är egentligen. Vi har trots allt viktiga kuggar som Reddox, Kiiskinen, Pesonen och Junttila borta ikväll, där åtmintone 3 av dom få anses som produktiva spelare.

Jag är fortsatt positiv och förhoppningsfull. Det här laget innehar en stor kapacitet, men måste också genomgå sin resa för att kapaciteten ska kunna växa fram. Riktigt kul också att ikväll få se junioren Filip Cederqvist gå in och ta för sig helt respektlöst i sin första SHL match. En stor kille som drog nytta av sin storlek. Där finns potential för framtiden. Nu laddar vi om för CHL match mot Cardiff hemma på tisdag, och sedan Malmö i SHL nästa torsdag.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Frölunda HC 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Period 1.
11.44 1-0 Joel Persson (Pontus Holmberg, Romas Horák)

Utv: VLH 4×2, FHC 3×2
Skott: 27-20
Publik: 4464

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *