Tre mål på tre matcher håller inte

Matchen mot Cardiff i CHL hemma och dagens drabbning i Malmö Arena gör att jag börjar vackla en aning. Tre mål på tre matcher håller inte tex om vi ser till de senaste tre SHL matcherna.

Bra kvalité på spelet många gånger under matcherna, men när man är framme i den sista delen och ska avsluta så besitter man en oerhört låg nivå just nu. Åtta matcher och totalt 11 mål framåt är faktiskt ganska bedrövligt. 1.375 mål i snitt per match. Det vinner man inte mycket poäng på. Och det är ganska blekt faktiskt sett över 60 minuter. Och då pratar jag fortfarande om det man uträttar i närheten av Malmös mål. Man vinner åter skotten, men vad hjälper det. Jag känner att detta gäng bara kan få max 2-3 matcher till innan chief Evertsson bör agera. För nu har vi trots allt spelat 2 träningsmatcher + 2 matcher i Finland samt 5 CHL matcher, och däröver 8 SHL matcher och vi har fortfarande enormt svårt att göra mål. 11 mål alltså på 8 matcher och då är 6 av dessa 11 mål inspelade mot Brynäs borta och Örebro hemma. Vilket betyder att vi på resterande 5 matcher gör exakt 1 mål per match.

I många fall ser jag det inte som nått problem när man börjar målsnålt en säsong, så länge prestationen är på en bra nivå överlag. Och det har den ändå varit och då brukar man säga att det kommer att vända, eller sakta förbättras. Men med totalt 17 matcher spelade, utslaget i CHL, en 9:e plats i SHL efter 8 matcher och bara 11 gjorda mål. Mm-ja, det gnisslar nog lite nu trots allt. För det är ju ändå så att det här spelet går ut på att göra mål och vinna matcher. Med ett snitt på 1.37 mål per match kan det bli svårt att t.o.m undvika kval om vi ska hårddra detta. Jag tänkte att det kan vara intressant att se hur vi låg till med målsnitt efter de 4 första matcherna.

Och faktum är att efter 4 matcher hade vi 1.75 mål per match vilket efter 8 matcher alltså är nere i 1.375 mål per match. Alltså går det inte ens åt rätt håll. Och skala vi av ytterligare till de tre senaste matcherna så landar vi på 1.0 mål per match. Jag ger utan problem det här laget ytterligare någon match men nu börjar vi närma oss den första 1/5-delen av serien och vi ser inga direkt förändringar i Lakers spel. Och då pratar vi först och främst om produktionen framåt. Bakåt är vi bäst i ligan så här långt, men det hjälper föga då det alltid är det laget som gör mest mål framåt som vinner. Och jag vet faktiskt inte var Växjös produktionsproblem bottnar i, om det är att vi saknar spetsen som krävs för att göra mål i dagens hockey eller att vi helt enkelt inte vill vinna tillräckligt mycket just nu.

För det är ändå så, att du måste vilja vinna, och du måste vilja vinna väldigt väldigt mycket för att lyckas med det. Vill du vinna tillräckligt mycket så blir det ju automatiskt mer edge i allt man gör där ute på isen. Man blir mer fokuserad i avgörande lägen, och med den kraften man får ut av den viljan gör att man lättare också hittar nät i avsluten. Just nu hittar Lakers i stort sett bara ben, klubbor, benskydd, magplattor och andra hinder istället för nät. Vi kan också konstatera att Sam Hallam var påtagligt irriterad efter dagens match, både på sitt lag och på kommentatorn i Cmore. Och känslan är trots allt att tålamodet börjar tryta även för Lakers ledning.

På tisdag ska man avsluta årets CHL besvikelse med bortamatch i Wales. Knappast ultimat med tanke på att man redan är utslaget. Jag hoppas att man vilar många gubbar på tisdag och släpper iväg ett gäng junisar istället eftersom resultatet i den matchen inte kan påverka någonting alls. Finns absolut ingen anledning att köra slut på de gubbar som ska spela mot HV på torsdag.

Sammanfattning

Malmö Redhawks – Växjö Lakers 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Period 2.
36.18 0-1 Liam Reddox (Joel Persson)

Period 3.
50.45 1-1 Jens Olsson (Christoffer Forsberg, Emil Sylvegård)
54.30 2-1 Fredrik Händemark (Emil Sylvegård, Carl-Johan Lerby)

Utv: MIF 2×2, VLH 4×2
Skott: 24-25
Publik: 6720

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
  1. Benke
    Benke says:

    Lakers är tredje bästa lag på att ta skott, men är sämst i effektivitet. Det blir nog vargavinter i vida denna säsong.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *