Nu går det inte att luta sig tillbaka mer

Nu går det inte att luta sig tillbaka mer och hoppas på statistiken. I inledningen av säsongen hade vi skäl att göra det. Det tåget har gått nu. Prestationerna blir sämre.

Jag skrev en del om att det kändes positivt trots den skrala inledningen av säsongen. Vi hade svårt att göra mål och vinna matcher, men prestationerna var oftast väldigt bra. Och även statistiken sa att vi kommer att lyfta. Men de senaste matcherna har detta sakta vänt för mig. Jag tycker inte prestationerna är bra längre. De goda intentioner som fanns är som bortblåsta. De matcher vi har vunnit har varit knappt och kunde i alla fallen gått åt andra hållet med lite missflyt. Vi slår Frölunda och Malmö med bara 1-0. Vi är på väg att vinna även nere i Malmö med 1-0, men där kom det där missflytet istället i slutet av matchen och det blev istället förlust.

Båda matcherna mot Cardiff känns väldigt märkliga i min värld. Man är ett tänkt topp lag i världens tredje liga och möter ett brittiskt lag och man släpper in hela 6 mål på 2 matcher. Andra matchen låter man t.o.m gå till övertid. Ja, jag vet, det betydde ingenting. Men på nått vis så visar det en mentalitet som inte är okej. En mentalitet som inte vinner matcher åt laget, utan tvärtom, drar ner laget.

I början av säsongen gjorde laget inte mycket mål, men intentionerna och spelet fanns där, vilket ändå gav hopp. Nu är det inte ens mellanmjölk. Då var man värda bättre resultat, det är man inte nu. Jag har skrivit många gånger att även om man förlorar så kan man känna hopp om intentionen och prestationen finns där. Nu är vi i ett annat läge. Vi gör fortfarande inte mål, men prestationen är heller inte bra. Vi har två tillfällen ikväll mot HV där det fanns en tendens till ”whooow” inne i Vida, och det var två stolpskott från hemmalaget. De enda två riktiga målchanserna på hela matchen. Hur det är möjligt att vi kan vinna skotten med 23-22 ikväll är för mig en av de större gåtorna. Men det är 100% alibiskott säkert.

Vad krävs nu då? Jag vet inte faktiskt. Laget känns enormt trubbigt, trubbigare än någonsin. Alla HV spelare åker dessutom 100% mer skridskor än hemmalaget. Vi ser sega ut, Joel Persson blir fullständigt uppäten i skridskoåkningen mot Christoffer Törngren som assisterar till Öneruds 0-3 mål. Vi vinner inga viktiga närkamper under hela matchen. Vi ser väldigt svaga ut. Att ta ut målvakten med 7 minuter kvar är ju givetvis en bra signal från Sam Hallam, men samtidigt, som det just nu ser ut, dömt att misslyckas. Vilket det också gjorde.

Så min sammanfattning efter dagens match är att jag gått ifrån att varit väldigt hoppningsfull till att faktiskt vara rejält orolig. För jag börjar faktiskt känna lite som många andra, att det här laget håller inte. Och vad finns på marknaden som kan rädda upp det här? Inget, som jag känner. Och några dumma, vansinniga frustrationsvärvningar för en helvetes massa pengar kommer inte att hjälpa. Vi behöver få in en ledare i laget, vilket skulle kunna vara en spelare Alexander Johansson. Men samtidigt räcker nog inte det. Vi behöver spets också, både när det gäller målskytte (Elias Pettersson), men även spelskicklighet (Robert Rosén).

Men den typen av spelare går sällan att hitta på marknaden nu. Det ska bli enormt spännande att följa hur man tänker sig att lösa detta. 11 mål framåt på 9 matcher är i snitt 1,22 mål per match. En statistik som gått stadigt neråt hela tiden. Vi har gjort 4 mål på hemmaplan på 5 matcher, vilket är ett snitt på 0,8 mål per match.

När det gäller kvällens match är det bara att buga djupt och erkänna att vi blev uppätna, med hull och hår. HV tyckte det var kul att gå ut och spela derby, och sprudlade av energi från första minut. Man vinner detta helt rättvist, och man nollar oss även helt rättvist, och kanske t.o.m 0-4 är aningen i underkant sett till spel och rejäla målchanser.

Sammanfattning

Växjö Lakers – HV71 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Period 1.
03.05 0-1 Robin Figren (Oscar Sundh, Kristofer Berglund)

Period 2.
25.58 0-2 Mattias Tedenby (Markus Ljung, Markus Lauridsen)
38.47 0-3 Simon Önerud (Christoffer Törngren, Christoffer Persson)

Period 3.
53.45 0-4 Markus Ljung (Mattias Tedenby, Martin Fehérváry)

Utv: VLH 3×2, HV 4×2
Skott: 23-22
Publik: 5548

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *