Både viljelöst och uddlöst

Vet inte riktigt vad jag ska säga om det här laget men matchen mot Rögle är både viljelöst och uddlöst. Vi skulle värna om den fina defensiven, då släpper vi 6 kassar?

Ja, en bra defensiv, då släpper vi in 6 mål. Boxplayspelet har varit bra, då släpper vi in 3 kassar i den spelformen vilket blir avgörande. Att inte Hallam går runt och är jätteorolig förstår jag, för det är hans jobb. han måste vara fokuserad. Men jag tror inte att Evertsson är riktigt så lugn efter den här kvällen. Laget visar saker som faktiskt gör att jag blir lite förbannad faktiskt. Inte nog att vi släpper 6 mål, varav 3 i boxplay. Vi släpper in 2 mål, som blir mål pga att någon eller några inte gör jobbet, vilket skrämmer mig, faktiskt.

Vi kan börja med att ta Rögles 2-0 mål där Christopher Bengtsson har pucken helt ofarligt på vänsterkanten i Lakers zon. Han är pressad av Daniel Rahimi. Mitt i banan ser man Joel Persson som i första läget har Taylor Matson på rätt sida om sig, alltså bort från Lakers mål. Joel låter Matson skrinna förbi honom utan att ta varken åkningen med honom eller försöka hålla närhet för att hålla ner eller upp hans klubba. Han släpper honom så pass lätt att han inte ens har en möjlighet att störa honom. Ett riktigt bedrövligt försvarsarbete av Joel Persson.

Sen har vi Linus Sandins 4-2 mål i PP för Rögle där stora Rahimi står framför mål och har Linus under uppsikt. Trots det kan Brithén lägga en pass rakt på Linus Sandins klubba, som bara styr in Brithéns passning. Åter igen ett bedrövligt dåligt försvarsarbete framför Viktor Andrén. Sen har vi Simon Ryfors spik i kistan i den sista perioden när han styr in  Jonas Ahnelövs höstlöv. Även i den här situationen har vi koll och spelare nära Ryfors, ändå får han ostört styra in pucken.

För första gången den här säsongen är jag faktiskt rejält irriterad efter en match. Det här är inte ens i närheten av en godkänd insats. Vad detta beror på har jag däremot ingen förklaring till. Kanske har Evertsson trots allt en obalans i laget. Det kanske fattas någon typ, en karraktär, en speciel person eller viss typ av spelare. Jag vet inte, men att man inte kan åka ner till Ängelholm och ta fram ett större spel än det här tycker jag är under all kritik.

Rahimi säger i sändningen innan match att vi har visat upp ett riktigt bra försvarsspel och det vinner man på i längden och det är med ett riktigt bra försvarsspel man vinner mästerskap. Och så går man ut och gör, ja tvärtom. Man släpper in 6 mål.

Sen ska jag inte kommentera domarinsatsen mer än att jag är oerhört förvånad över att bentacklingen på Austin Ortega går helt förbi fyra domare, och vi får inte ens en 2:a? När vi samtidigt ser andra utvisningar som man undrar en hel del över? Nog om det.

Man kan bara konstatera att Växjö Lakers har en hel del att fundera över. Hur är attityden hos spelarna? Den känns faktiskt sådär på en del håll?SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *