En säsong som inte verkar vilja ta fart

Dags att ta tag i skrivandet lite igen. Man kommer in i delar av livet där andra saker måste prioriteras. Nytt jobb som tagit väldigt mycket tid, samtidigt som man har andra uppdrag också. Men nu gör jag ett försök att sakta komma igång med skrivandet igen.

Den här säsongen är nog en av de konstigare så här långt om man har Växjö Lakers närmast hjärtat. Det känns som det är en säsong som inte riktigt vill ta fart. Mycket skador tillsammans med ett spel som är väldigt mycket vin ömsom vatten, så har vi ett lag som man har svårt att sätta fingret på. Man vet inte riktigt var man har dom. Ibland får jag den där härliga känslan att det här laget besitter så mycket hockey att dom mycket väl kan ta sig hela vägen. Men sen grusas den insikten, och känslan blir att det saknas så otroligt mycket istället. Bortaspelet tex, verkar ha hamnat i nått typ av ekorrehjul. Med nästan samma matchbild och resultat varenda gång.

Första perioden ser oftast väldigt bra ut. Främst försvarsspelet är riktigt bra i den första perioden på bortaplan. Vi kan ta de två senaste drabbningarna där Brynäs stod för motståndet i Gävle i fredags. I den första perioden släppte man till 3 skott bakåt. Man hade 1-1 efter den första ronden efter en kvittering av Horák ganska snabbt efter Brynäs ledningsmål. Man kommer ut helt förändrade i den andra och släpper till ledningspucken redan efter 50 sekunders spel. Man släpper till 9 skott och mäktar bara med 2 själva. Den stora skillnaden mellan Brynäs matchen och många andra matcher är att vi aldrig hade ledningen i denna match.

För tittar vi på många andra bortamatcher så har vi börjat bra och haft rejäla ledningar och sen tappat konceptet helt. Senast vi var i Karlstad så hade vi en ledning med 3-1 inför sista i en match där vi spelat två riktigt bra perioder för att i tredje rasa ihop som ett korthus, förlorar skotten med 12-1 efter att ha vunnit perioden innan med hela 15-3. Sen tappar vi även bonuspinnen i den matchen när vi förlorar i sudden redan efter 38 sekunder. Igår var vi i Karlstad igen och gjorde en första period som var riktigt bra, framför allt försvarsmässigt. Vinner skotten med 12-1 och leder i underkant med 1-0 efter mål av Brendan Shinnimin efter dryga 3 minuter.

Det jag var mest imponerad av var faktiskt försvarsspelet. Färjestad tilläts att äga puck i offensiv zon men fick inte en chans att ta sig in på insidan. Man snurrade som bin ute i hörnorna och fick inte igenom några skott alls. Sen kommer andra perioden och man undrar på nått sätt vad som hänt under 18 minuter i omklädningsrummet…… igen? Att vi leder med 2-1 inför tredje ska i ärlighetens namn tillskrivas först och främst Viktor Fasth som var riktigt bra, sen en kontring från Liam reddox som bombar in en riktig kanon i bortre krysset. För övrigt är perioden en enda lång pina. Färjestad har lika mycket puck som i första, med skillnaden att nu kommer dom med lätthet in på kassen i våg efter våg. 12-1 i första förvandlas till 19-7 i den andra perioden.

I den tredje perioden sen så händer det som vi så här långt den här säsongen sett som en följetång. Färjestad kvitterar i mitten av perioden och kan sedan avgöra i slutet. Lakers krigar för att få in kvitteringen, men det vill sig inte alls den här säsongen när det gäller att vända tillbaka matcher i slutet som man gjorde förra säsongen. Lakers har haft stora svårigheter att upprätthålla en jämn och bra nivå i matcherna. Det är mer som bungyjump faktiskt. Och det står ju ganska klart och tydligt att det saknas något eller några ingredienser i det här laget. Man har ett väldigt bra grundspel, men man har svårt att hålla fast vid det. Den korttids kontrakterade Lauri Tukonen har inte satt sig själv på kartan direkt heller. Ibland undrar jag om han är med?

Jag tror faktiskt att Hallam och hans stab har ett tufft jobb framför sig. Visst har det blivit bättre jämfört med inledningen, men det är ju inget spel som håller för större utmaningar, och om man har minsta tanke på att försöka försvara sitt guld. Jag tror det är oundvikligt att man måste få hjälp av Evertsson och Patrik Halls trollspö för att hitta tillägg till den här truppen som gör skillnad. Det finns några spelare som helt klart inte håller för spel i SHL….än. Ny match på fredag när Mora kommer på besök. Här är 3 poäng ett måste.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *