Ordet ”intetsägande” speglar säsongen

Jag tycker intensitet och allt är borta, inte bara från Växjö Lakers som lag utan från hela SHL som liga den här säsongen. Allt känns så vansinnigt intetsägande på nått sätt. Jag ska försöka förklara vad jag menar, för nu tror ni väl man har druckit något starkare!

Om vi börjar med laget så tycker jag kvällens match mot Skellefteå är väldigt signifikativt för hela den här säsongen så här långt. I grunden har man ett väldigt stort spel i sig, vilket kommer fram väldigt ofta den här kvällen i västerbotten. Man är, sett över 60 minuter bättre än Skellefteå, sett enbart till spelet. Det är egentligen bara under vissa sekvenser i matchen, bl.a i början då man tar några riktigt dumma utvisningar. Och just utvisningarna blev ju helt avgörande denna kväll.

1-0 kom inte i powerplay för hemmalaget, men ändå i kölvattnet till den utvisningen. Och 2-0 kommer i just PP. Bortse vi från detta och några mindre sekvenser i matchen är vi bättre än hemmalaget. Men trots att vi spelar bra så är det väldigt intetsägande stora delar av matchen. Vi har flera lägen där våra spelare får stå precis som Holloway gjorde för Skellefteå vid 2-0 målet, och sikta. Skillnaden är att Holloway ser nät och sätter den där. Lakers spelare verkar bara se en enda stor Mantas Armalis, och skotten sitter i magen eller bröstplattan som om killen hade någon typ av gummimagnet innanför tröjan.

Missar man Armalis så missar man oftast hela målet. Man gör väldigt mycket bra där ute, ändå sitter jag med känslan att ”gud, varför händer det ingenting”. Jag är av den bestämda uppfattningen att vi definitivt har spelet för att åter ta det hela vägen. Men det fattas nått. Och det som fattas är den där yppersta spetsen, som tar det där viktiga ansvaret och alltid levererar. Som är så där sanslöst självsäkra när det gäller att hitta nätet. Vi har INGEN sån i år. Förra säsongen hade vi flera stycken. Pettersson, Rosén, Calof m.fl. Vi har LAGET bakom dessa med ett spel som håller yttersta klass. Frågan är om Evertsson har möjlighet att knyta upp en, gärna två sådana innan fönstret stänger. Rent ekonomiskt JA, men jag tror inte marknaden kan frambringa den typen av spelare.

Men vad menar jag med att SHL är intetsägande? Jo, det är inte av samma anledning som någon expertkommentator uttalat, att ligan är sämre. Det sa man i fjol också, och att Elias Pettersson kunde dominera som han gjorde var ett tydligt tecken på det. Det betyder nog då att även NHL är sämre den här säsongen….! Nä, jag vill nog snarare peka på schemat den här säsongen. Känns som man från SHL:s sida vill ge de personer som ibland dyker upp i sociala medier och menar på att det spelas för mycket och för ofta. Att man skulle ha mindre antal lag eller omgångar. Jag tycker på nått sätt att dom den här säsongen blivit hörda på sätt och vis.

Trots att vi inte har mer uppehåll än vanligt för landslagsspel, så har det varit väldigt segt den här säsongen. Väldigt långt mellan matcherna under långa perioder tycker jag. Jag tycker personligen att detta är bedrövligt tråkigt och har faktiskt gjort att mitt intresse svalnat lite faktiskt just den här säsongen. Inte på så sätt att jag inte går på matcherna eller kan tänka mig missa någon match. Men det känns tråkigare. Det blir inget flyt. Jag skulle egentligen vilja ha spel tisdag-torsdag-lördag varje vecka, men det går ju givetvis inte för lagen behöver ju givetvis vila i mellanåt. Men den här säsongen känns faktiskt som en enda stor och lång vila.

Tittar vi just nu så var det match förra lördagen, sen ledigt till torsdagen och så match lördag. Sedan ledigt igen till idag, och så spel på lördag. Sen uppehåll i en hel vecka igen. Sen blir det intensivt i en vecka för att sedan gå på uppehåll igen i en och en halv vecka. Det är kanske ingen som håller med mig här, men jag dör nästan av tristess faktiskt. Intresset är lägre än det varit någon gång under Lakers 22 år som förening, och i mitt tycke den absolut, utan konkurrens, tråkigaste SHL säsongen så här långt.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *