Det handlar bara om inställning

När det gäller Växjö Lakers den här säsongen så handlar allt om inställning. Däremot vet jag inte varför. Det känns som att man misslyckat någonstans. Men med vad?

Efter kvällens match hemma mot Frölunda är jag ganska övertygad om var problemet för det här laget ligger. Det känns faktiskt som man misslyckats med en del saker med just den här gruppen, och vad det beror på vet jag inte. Men jag kan gissa. Beror det kanske på att vi har mer unga spelare i laget nu än vad vi haft tidigare. Är det så att vår ledarstab kanske är för vana vid spelare med mycket rutin som vet vad som krävs varje dag när man går till jobbet?

Jag vet inte som sagt, jag bara ordbajsar nu. Men det är intressant ändå att leta efter en anledning till varför det här laget utstrålar så mycket lättja i mellan åt. Jag tycker faktiskt dagens match är ett väldigt tydligt exempel på hur inställningen varierar väldigt mycket i det här laget. Andra perioden är faktiskt så illa att det blir lite genant faktiskt. Man är totalt utspelade faktiskt och det har inte med, som en del säger att lagets kvalitéer inte räcker till. Visst saknas kompetens, men så mycket sämre än Frölunda är vi inte så att vi blir totalt ägda under en hel period.

Sen ser vi i tredje när man lyfter ut sin kunskap på banan igen vilken skillnad det blir. Vi hämtar ju faktiskt ikapp ett 3-0 underläge mot ett försvarsstarkt Frölunda på ungefär en halv period. Det är inte många som klarar en sådan bedrift. När väl upphämtningen är fullbordad så smyger det sig in lite lättja i spelet igen och man lämnar över takt pinnen lite grann igen. Även om man direkt efter målet har en del chanser att t.o.m avgöra så går man ändå ner sig igen och tappar intensiteten. Med lite tur ror vi hem en delad poäng och får trots den dåliga kvällen en chans att ändå vinna och ta en bonuspinne.

Detta borde ju ge laget energi. Men det blir tvärtom. Vi är totalt borta i sudden, vi har åter igen inte en chans. Vi får låna pucken en gång och då kommer Shinnimin fri och missar. Det är nästan enda puckkontakten vi har under den tid förlängningen pågår. Det är fullständigt logiskt och 100% rättvist att Moverare får avgöra för Frölunda till slut. Och man ställer ju sig frågan direkt, VARFÖR BLIR DET SÅ? Inställningen. Utan tvekan inställningen, igen. Det stod skrivet över hela laget i förlängningen hur nöjda dom var med upphämtningen. Det här kommer inte att hålla i ett slutspel, och jag hoppas att både Hallam och Evertsson inser detta. Man behöver påfyllning i truppen för att öka på konkurrensen och sätta press på spelare.

Vad tror jag då om fortsättningen och ev. invärvningar? Tydligt är att det trots allt finns spelare på marknaden. I Frölunda spelade Brandon Gormley sin första match för Frölunda ikväll. Och Luleå har plockat in Jason Garrison med över 550 NHL matcher på sitt CV. Så visst finns det spelare där ute att fylla på med. Hur resonerar Evertsson och Hallam just nu. Ja, antingen så har man ambition att vara med och slåss om LeMat även i år och då tror jag det finns en strategi klar gällande spelare att fylla på med. Eller så har man helt kort och gott bestämt sig för att det här laget får chansen att köra så långt det går, därför att man anser att man är tillräckligt bra för att ta sig till slutspel.

Visst är det tråkigt för oss fans om det är det sista alternativet som gäller. Vi vill ju alltid att vi ska vara slagkraftiga och tillräckligt bra för att kunna utmana hela tiden, varje säsong. Vi har ett väldigt bra lag i år, och det har jag sagt innan också, men jag anser att det saknas vissa detaljer som gör att vi är instabila. Och detta med inställningen är inget bra alls. Att ett lag kan gå ut på sin hemmaplan i en andra period som idag och agera på det sättet är ett stort problem.

En ny skitvecka står för dörren vilket innebär att det inte är match igen förrän nästa lördag. Vidrigt tråkigt schema det här. Gör om, gör rätt.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *