Lägstanivån kommer fälla oss

Nu måste jag bara få skriva av mig lite. Sitter och är riktigt förbannad faktiskt. För första gången den här säsongen blir jag engagerad och uppretad av det jag ser. Innan under säsongen har jag mest ryckt på axlarna av tristess. Men ikväll blir jag faktiskt rejält ilsk. Hur är det möjligt att ett lag kan prestera på så olika nivåer som Växjö Lakers anno 18/19 gör. Det får fan inte se ut så här. Och det värsta är att Mora vinner helt rättvist. Varför. Man ville mer från minut ett. Och då kommer funderingen igen: Hur fan är det möjligt???????

Vi förfogar just nu, med 4 omgångar kvar inför dagens match, över ett lag som jagar topp 3, samtidigt som man måste försöka hålla avståndet till de lag som flåsar bakom. Vi är inte ens klara för topp 6. Vi har allt att spela för. Mora har ett halmstrå man kan gripa efter, även om man tar 3 poäng idag. Hur ett lag bara kan lyckas komma ut med den eländiga inställningen är för mig historiens största gåta? Hur Sam Hallam kan vara så lugn när hans lag släpper till 30 skott och 4 mål på 40 minuter hockey är för mig även det en enorm gåta.

Man brukar inom hockey prata om att ”vilja ta jobbet”. Vilket brukar innebära att man tar alla dom där jobbiga åkningarna och jobbiga besluten på banan. Gör man en miss tar man tillbaka pucken till varje pris. Titta på Joel Perssons agerande vid Moras 3-1. Och då pratar jag inte om att han tappar pucken. Det är nått man som spelare måste tillåtas, så är det bara. Nej jag syftar på hans agerande efter han har tappat pucken. Istället för att slå på tvärstopp och direkt ta upp kampen mot den som snodde pucken så väljer Persson att softa lite med en lång glidsväng ut i mittzon, vilket ger Mora en tydlig två mot etta.

T.o.m på 80-talet när en annan försökte spela hockey så var det där en dödssynd. Det agerandet förstärker bara min känsla om ett lag som åker upp till Mora för att leka lite hockey och tro man kan softa med sig poäng hem. Sen vet jag inte riktigt om jag gillar Andréns agerande i målet heller. Får känslan av att han är skotträdd. Han vrider sig på ett konstigt sätt när motståndaren kommer nära kassen. Kanske bara min irritation som framkallar det intrycket, jag vet inte.

Usch, längesen jag var så här irriterad på laget som idag. Man har världens chans att skapa sig riktigt bra förutsättningar för fortsättningen, och så beter man sig så här. Förbannad är milt uttryckt. Lagets lägstanivå kommer fälla oss i ett kommande slutspel, garanterat.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *