Två matcher, wow, vart är vi på väg

Obscen gest? Ett finger i luften, mot en häcklande publik. 2 matchers avstängning, 2 matcher. Wow, är vi verkligen så känsliga? Ett finger i luften anses alltså värre än det som publiken skanderar att Shinnimin är, en filmare. Det är värre att lyfta ett finger mot publiken än att försöka påverka ett resultat på isen genom att fuska. Likställt med vissa saker som går under spelarnas säkerhet. Wow igen.

Är detta ett prejudikat för alla spelare, eller bara Shinnimin? Om en spelare som Jocke Lindström eller Joel Lundqvist mot alla odds någon gång skulle flippa, skulle dom få 2 matchers avstängning för ett finger. Tveksamt! Shinnimin är en spelartyp som den här ligan behöver fler av. Nån som sticker ut, som framkallar känslor både på och utanför isen. Media ser hela tiden sin chans att använda Shinnimin för rubriker. Rubriker som triggar igång hela arenor.

Men det är nog inte det som är värst i den här soppan kring Brendan Shinnimin. Nä, jag tror det stora problemet är att svensk hockey och framför allt domarna har svårt att handskas med den här typen av spelare. Shinnimin ger ju sig in i områden på isen där kanske andra spelare försöker hålla sig ifrån, vilket skapar jobbiga och svåra situationer för våra domare. Vilket dom inte uppskattar.

På nått vis hoppas jag att Brendan får sista ordet den här säsongen. För hans skull hoppas jag på det. Men för att det ska bli verklighet måste laget nu hitta en ny dimension, vilket jag har svårt att tro på att dom ska kunna få fram. För det är något jag gått och hoppats och väntat på under hela säsongen. Jag har tre orsaker till varför man missar kvartsfinalspelet. De första två orsakerna går lite hand i hand, och det är givetvis målskyttet som har varit under all kritik hela säsongen. Laget spelar väldigt bra många gånger och vi kan, som igår, näst intill spelmässigt spela ut vår motståndare. Men när det kommer till att få puckarna i nät så har det varit värre.

Torsdagens match mot Luleå, framför allt i andra perioden, är ett tydligt exempel på det. 17-5 vinner vi skotten med och förlorar perioden med 2-0. Då är det svårt att vinna matcher. Nästa anledning till missad kvartsfinal är vårt PP spel. Och jag vet att Evertsson vid något tillfälle sagt att man i första hand utgå från att vinna matcher i spel 5 mot 5. Och att man inte vill lägga alltför mycket energi på PP, då det kan ge negativ effekt på spelet 5 mot 5. Detta är ganska tydligt och synligt när man ser Lakers spelar PP. För det är faktiskt så dåligt som det bara kan vara. Ett lite bättre PP hade garanterat gett oss några extra poäng den här säsongen och gett oss en kvartsfinal plats.

Den tredje och kanske mest tydliga orsaken till missad kvartsfinal är hur man hanterat de 13 bonuspoäng som man haft möjlighet att spela om under den här säsongen. Av 13 möjliga bonuspinnar har man roffat åt sig endast tre stycken. Man har haft fem straffavgöranden av dessa 13, och här har man inte vunnit en enda. Man har gjort ett straffmål på dessa försök. När vi nu summerar grundserien så ser vi vad ett antal fler bonuspinnar hade satt oss i tabellen. Känslan när Lakers åker ut för att spela om bonuspinnarna den här säsongen är att man är ganska nöjd med pinnen man tagit. Och hanteringen av straffarna är rent ut sagt bedrövligt.

Nu väntar en åttondel mot Örebro som verkligen är helt oviss. Och ser man tillbaka på säsongen som gått och våra möten med Örebro så kan det här sluta precis hur som helst. Vi kommer in i den här åttondelen som förlorare, medan Örebro vann den sista slutspelsplatsen över Brynäs och Linköping. Oavsett hur vi vänder och vrider på detta så ligger pressen på Lakers. Och press är ju inget som man hanterat på nått bra sätt under den här säsongen. Men jag hoppas fortfarande på att vi kan få se en ny dimension av det här laget i elfte timmen, hoppet är det sista som lämnar, eller hur. 15.15 i eftermiddag är det dags. Några timmar senare har vi kanske en känsla vart detta är på väg.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Benke
    Benke says:

    Vad det bara jag som såg en dommare kramma en lulespelare efter matchen i Vida i söndags? Är det verkligen etiskt.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *