Som väntat är säsongen över

Jag känner faktiskt inte så stor besvikelse som man brukar känna när säsongen plötsligt är över. Och Hallam sa det bra när han svarade på frågan varför man tappar trycket i sitt spel när det ser ut som man är på väg framåt. Hans svar var att det mer sammanfattar hur hela vår säsong sett ut. Många gånger har vi sett nått som liknar steg framåt för att plötsligt tappa allt. Hallams svar på varför: Vet inte. Och det svaret var trots allt positivt för min del, för det innebär att det inte finns något taktiskt från ledarna som gör att man tappar initiativ i matcherna.

Sen är det givetvis något som nu tränarna tillsammans med Evertsson och Hall får sätta sig ner och noga analysera. Sen håller jag med om att det har sett enormt segt och trögt ut stundtals. Vet att en del pratar om att laget är sämre tränat än tidigare. Något jag har svårt att tro faktiskt. Men skulle det vara så, så är det givetvis riktigt illa och något som både Hallam och Evertsson får ta ansvar för i så fall. Jag tror snarare att det här kanske var Evertssons första riktigt dåliga lagbygge, där i stort sett allt gick fel i sammansättningen.

Man kunde ganska lätt se i Hallams blick att han var rejält besviken över vad hans lag har presterad den här säsongen och han tar på sig misslyckandet. Men jag hävdar fortfarande att det här är ett misslyckad lagbygge. Fel komponenter från början, och även misslyckade komponenter in under säsongen. Okej, jag gör tummen upp för Bernhardt, han har det i sig helt klart.

Men som jag skrev i mitt förra inlägg så tycker jag föreningen måste bli mer noggranna igen, med allt. När det gäller lagbygget så måste man hitta tydliga pjäser att bygga runt. Vissa positioner kan man inte tulla på. För det första måste vi ha en en tydlig första kedja med en tydlig förstacenter av hög klass. Sen måste vi ha komplement till den första kedjan i form av en tydlig andra center, som ska vara i närheten av samma kvalité som första centern. Skickliga forwards för även en andra kedja. På backsidan måste vi ha en, helst två tydliga offensivt starka kort. Och vi behöver backar med förmåga att få puckar på mål, och som framför allt VILL lägga puckar på mål.

När det gäller det sistnämnda har vi sett att backarna helst vill spela i sidled till nästa back som trycks ut mot kanten och får lägga puckarna i runden istället för på mål. Vi måste ha backar som vågar ta pucken mot mål från blålinjen. När det gäller målvakter har vi vad vi behöver där redan.

Många spelare försvinner från årets trupp, det förstå ju dom flesta. För mig finns det 3 spelare jag gärna skulle vilja se en förlängning med. Den första är Liam Reddox, som jag ser som viktig jämte Josefsson som en av våra stora kulturbärare. Dock förstår jag att det blir svårt då hans lön troligtvis måste ner avsevärt, vilket jag inte tror Liam är beredd att göra. Det som skulle svida mest är att se honom gå vidare till en annan SHL klubb. Lite samma känsla som säkert Frölunda fansen kände när Tomi Kallio lämnade för Växjö.

Den andra jag vill se stanna kvar i klubben är Roman Horak. En kille jag är enorm imponerad av. En otroligt skicklig spelare och center. Kan man behålla honom har man redan sin första/andra center. Roman Horak behöver precis som Robert Rosén behövde, en skicklig omgivning som kan dra nytta av hans kompetens. Det har inte gått att frambringa den här säsongen. Inte på en jämna nivå i alla fall. Jag vet dock inte hur ledningen resonerar kring tjecken. Han är givetvis dyr, men det är en första center oavsett vem man tar dit. Sen beror jag saker givetvis på vad Horak själv vill med, givetvis.

Den sista jag verkligen vill se en förlängning med är Brendan Shinnimin. En stark profil, en spelare både vi och ligan behöver, trots att många motståndar fans tycker det motsatta. Men som Hallam sa en gång under serien så är det spelare som Shinnimin som betalar många löner i den här ligan. Dessutom är han en riktigt bra hockeyspelare. Chansen att behålla Shinnimin tror jag dock är mikroskopisk. Jag har svårt att se att Shinnimin vill spela kvar i den här ligan. Jag tror att både KHL och NLA uppskattar den typen av spelare mer än vi gör i vår liga. Dessutom kommer dom betala honom betydligt mer än vad vi kan göra.

Jag har inte skrivit så mycket den här säsongen vilket beror på min arbetssituation som har krävt betydligt mer av mig, vilket gjort att man inte orkat skriva så kontinuerligt även om man haft möjlighet. Jag kommer fortsätta skriva när andan faller på, och det ska bli väldigt spännande att följa vårens silly när det gäller Växjö Lakers. Vi har redan aviserats om några spelare som är på väg in. Framåt snackas det om Malmös Marcus Sylvegård och Linköpings Fredrik Karlström samt på backsidan är det klart med Linus Nässén. Vad som kommer mer återstår att se.

Önskar alla en skön vår!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *