Tålamodet tryter bland Lakersfansen

Den 30 mars tog Växjö Lakers säsong slut. Efter det har vi fått ta farväl av många spelare. Av dessa, två mycket omtyckta spelare i Kiiskinen och Reddox. Vi har också fått en förlängning med Roman Horak. Den enda klara förlängningen så här långt. Vi har fått in nya lovande unga spelare i Marcus Davidsson, Ludvig Nilsson, Fredrik Karlström, Marcus Sylvegård samt Lukas Söderlund från Juniorleden. Dessutom 28 åriga Jonas Engström från IK Oskarshamn. En ganska tunn och osäker trupp. Men givetvis ska det in fler och högst troligt en hel del spetsspelare.

Men läser man bland fansen så är det en väldigt tålamodsprövande silly season man går igenom. Som vanligt får vi väl påstå så är ju inte kommunikationen så där jättebra från Lakers ledning mot just supportrarna. Alla ser vad som finns, men ingen vet vad klubben nu söker efter eller hur många till som ska in. En del hävdar att silly säsongen är ungefär lika intetsägande som den gångna säsongen var. På detta informationsfattiga läge så ser vi inte ens några rykten florera. Vilket brukar vara det som är roligast under en silly season. Men runt Växjö Lakers är det tyst som i graven.

Något som säkert Evertsson och resten i staben är glada och nöjda över. Men, samtidigt så skapar ju tystnaden inget direkt driv kring hockeyn i stan. Jag kan gå till mig själv närmast och se hur jag själv hanterar just den här silly våren. Och ja, jag är tämligen ointresserad faktiskt. Förr om åren kunde man sitta och läsa om allt, skumma igenom hela Elite Prospect för att se vad som kan vara på ingång. Nu har man lärt sig hur det funkar här. Det finns sällan någon info att hitta, och t.o.m killar som MrMadhawk är svältfödd på info kring just Växjö Lakers.

Så jag har full förståelse för att tålamodet tryter just nu ute bland klubbens fans. Och jag tror inte att det i huvudsak beror på att det inte presenteras något nytt, utan för att det är så allmänt tyst bara. Och det jag spontant känner är att detta inte gynnar vare sig intresset eller tex köp av abonnemang m.m. En klubb måste vara aktiv även under den här perioden av året. Jag tror det är ett måste. Men helt klart har klubben tagit ett par rejäla kliv bakåt. Tex har biljettservice gått ner på bara två öppedagar i veckan nu under maj-juni.

Kollade snabbt in på HV71:s sida och ser att HVTV kör för fullt med reportage och allt. Jag vet inte, jag kanske har fel när jag säger att man nog bör hålla igång för att hålla uppe intresset?SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
  1. Fredrik Svensson
    Fredrik Svensson says:

    Om jag inte missminner mig brukar det vara ganska tyst så här under VM-tider.
    Det kommer säkert rassla till strax efter att VM är över.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *