Det känns bara grått rakt igenom

En förlust, två förluster och tre förluster är oftast bara ett tecken på en formsvacka. En fjärde förlust i rad är faktiskt nått helt annat. Det börjar mer bli en dålig vana, och ett tecken på att saker inte alls fungerar som det borde. Som många har poängterat så är det svårt att veta var man ska börja analysera detta. Det är så mycket som inte stämmer och det börjar mer och mer kännas som ett stort misslyckande när det kommer till sammansättningen av den här gruppen. Det första jag vill poängtera är känslan av hur svagt laget verkar rent fysiskt. Om vi ärligt tittar på hur laget handskades med kamperna kring sargerna. Utan att veta säkert så är känslan i alla fall att Skellefteå vinner 90% av dessa situationer genom hela matchen.

En annan sak jag noterade idag är hur enormt få tekningar vi vinner. De få gånger vi faktiskt vinner tekningar i offensiv zon så får vi ett jättetryck på motståndet. Men det händer för sällan. Och när vi förlorar är vi väldigt passiva och sätter inte någon rejäl press alls. Jag tycker vidare att laget generellt har väldigt svårt att få fart i spelet. Skellefteå kan ganska enkelt sätta stopp i Lakers i uppspel. Man har svårt att hitta vägar genom mittzon. Detta medan Skellefteå tar sig från egen till offensiv zon väldigt enkelt.

En annan sak är ju special teams som verkligen börjar bli ett sorgebarn för den här föreningen, i båda riktningarna. Och fortfarande måste jag klaga på passiviteten i framför allt PK. Motståndarna har oftast inga problem alls att komma in i Växjös zon och etablera sitt PP. Det känns nästan som att Lakers taktik går ut på att släppa in motståndet i zon och där vara noga med positioneringen och sen ta det där ifrån. Medan övriga lag i ligan verka ha som strategi att försöka begränsa tiden i etablerat PP spel. Vi ser ju hur svårt Lakers har att få till ett etablerat spel i numerärt överläge. Tiden i zon blir minimal varenda gång. Hur mycket etablerad tid fick vi under vårt 5 minuters PP i första perioden. Ja, det var inte mycket i alla fall.

Lakers får 5 minuter i sträck utan att lyckas och Skellefteå får 2×2 minuter och gör egentligen mål i bägge, även om det officiellt inte blev reggat som PP mål på sista. Men målet kom exakt när tiden på Shinnimin gick ut. Min känsla är att det är för mycket som felar för att Sam Hallam med stab ska kunna vända runt det här inom kort, vilket är ett måste om man ska hänga på och samtidigt få tillbaka en tro på detta.

Mitt recept just nu är att nu flytta vissa spelare. Tex är det dags att plocka in Davidsson som center vilket han är ämnad för. Likaså bör man flytta in Horak som center igen. Sen måste man hitta helt andra kombinationer än vad man har idag. Tex Gynge och Emil gör ingen skillnad alls för det här laget just nu. Man trampar vatten och ingenting över huvudtaget händer. Dags att flytta upp vissa spelare som faktiskt bidrar med betydligt mer jävla anamma där ute. Gör Davidsson till första center och ge han Gynge och Cederqvist på sidorna om sig. Cederqvist måste flyttas upp i hierakin nu, då han tillhör ljusglimtarna i detta lag. Horak ska ta rollen som andra center med Shinnimin och Pontus Holmberg på sidorna. JFK får ta rollen som chef i tredje med en nedflyttad Emil Pettersson och sen flytta ut Karlström på en kant i den kedjan.

Ner med Lundberg ihop med Josen i fjärde. Inte för att Lundberg varit dålig utan vi behöver en lite tyngre fjärde lina. Ge tredje platsen i den kedjan till Ludvig Nilsson eller Engström när han är aktuell. En annan sak jag vill se är ledare som tror på det också. Med ställningen 0-4 och mindre än 7 minuter kvar så kommer Hallams time out. Till vilken nytta? Visst, man lyckas trycka in en reducering med fyra och en halv kvar. Men matchen var sedan länge förlorad. Fanns ingenting i tredje perioden som talade för en mirakelvändning, ingenting. Jag såg däremot tendenser till uppgivenhet i tränarstaben när Skellefteå gjorde 0-4 26 sekunder in i tredje. Då satt Fredrik Hellgren ner på huk bakom spelarna och verkade konfundersam och lite uppgiven.

Det possitiva nu är att laget får några extra dagar nu för att hitta nått att rida vidare på. För det krävs. För nu finns det viss krisstämpel på laget och matchen mot IKO på torsdag går lite med ödessymfonin i bakgrunden. Förlust på torsdag också och vi har ett lag i total kris. Ett tufft jobb för Hallam och Evertsson att vända denna trend. För det känns inte som det finns så mycket att ta på. Det känns bara grått rakt igenom.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
 1. Fredrik Svensson
  Fredrik Svensson says:

  All respekt till en duktig tränare men spelmässigt just nu tyvärr inte godkänt nånstans, finns inget från dagens match som var bra.
  Många stjärnor som inte presterar, formationer som inte fungerar, man hittar inte varandra, två målvakter som inte håller klassen just nu även om försvarspelet inte sitter.
  Nu är det andra säsongen på raken som Evertsson bara verkar värva spelare på chans att de ska passa in i hur Lakers vill spela hockey. Just nu är det många pusselbitar som saknas..

 2. Johan
  Johan says:

  Luleå – nervöst och intetsägande. Medioker insats

  Dif – borde vi vunnit! Spelade ut dif långa stunder men värdelösa domare och små marginaler gjorde att vi förlorade

  Fbk – totalt överlägsna men blir rånade av en obegripligt dålig domare

  Saik – troligen årets sämsta match? Ingenting funkade – dålig timing att den kom nu

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *