Vi måste sluta vinna matcher åt motståndet

Jobbigt att förlora igen givetvis. Det är nog de flesta överens om. Men ser vi till helheten idag så gör vi 2/3 delar riktigt bra. Vi är ganska klart de som dikterar villkoren i matchen. Den andra perioden är givetvis sämre. En match går alltid i lite olika cykler och idag gjordes en sämre andra period. Dock var ändå delar av perioden klart bättre. Jag tycker faktiskt Linköping har fru fortuna med sig idag. Att dom lyckas gå från första perioden med ett oavgjort resultat är inget annat än rent flyt. 2-1 målet som dom sedan gör i den andra perioden i PP är ju gentligen allt det flyt som Växjö inte har just nu. Skottet blockas av Erixon, ooch skottet reflekterar rakt på Axel Ottossons blad och in i mål. Vad gör man?

Om vi sedan ser till hur matchen slutar så kan vi väl säga att det finns en sak som jag anser så här långt in i ligan är Växjö Lakers stora akilleshäl. Man låter inte motståndaren försöka skapa sina egna chanser utan man hjälper till med den saken. Tittar vi tillbaka på torsdagens match mot IKO så gör dom 2 mål på oss. Båda två målen är egentligen bjudningar från oss. Inget av Oskarshamns mål görs efter ett fint anfall eller genom ett lång etablerat tryck i offensiv zon. Nä, båda målen görs efter att vi tappar pucken på halvdistans. Och så här långt in i serien så har vi straffats näst intill 100%-igt när vi gör dessa misstag. Som oftast görs med en enorm naivitet.

Och det målet som idag ger LHC segern är åter igen ett mål där vi tappar puck genom naivt spel i närheten av egen blå och Whitney får friläge. Så länge vi inte reducerar dessa misstag så kommer vi tyvärr fortsätta i kräftgång, garanterat. Jag tror faktiskt att det är en avgörande faktor just nu. Linköping gör inte heller några av sina mål idag på ett etablerat sätt, om ni är med mig på vad jag menar. Ser jag över 60 spelade minuter idag så tycker jag faktiskt att Linköping är närmast utspelat faktiskt. Men när man har så svårt att få in puckarna som Lakers har just nu så måste man reducera sina individuella misstag.

Sen kan det också vara så att någon liten ingrediens saknas i laget. Vi kommer ihåg det året som Emil Pettersson var här senast. Vi hade det ganska svårt innan det. Men när han kom så var det som allt föll på plats. Och den här gången är det kanske så att vi behöver få in en back till i laget som möjligtvis kan balansera upp de bakre leden så vi reducerar våra misstag. Framåt tror jag vi har vad som krävs. Samtidigt så ser jag många klaga på ena sidan Bodie och nästa mening Högberg. Men trots Bodies misstag mot IKO så tycker jag han blir bättre och bättre. Och Högberg fortsätter vågar och är väldigt duktig med pucken, och en duktig skridskoåkare. Däremot tycker jag en sådan som Erixon har tappat. Bernhard är den som stod för dagens misstag, men en som jag annars tycker också tar steg hela tiden.

Självklart är det så att detta får ju inte fortgå hur länge som helst. Man MÅSTE få ordning på de saker som just nu gör att vi fortsätter förlora matcher trots stort spelmässigt övertag. Fortsätt lasta puckar på mål. Det kommer att lossna.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *