Något är väldigt galet, men vad

Fram till förra säsongen har alltid Växjö Lakers varit ett lag inget motstånd kunnat falla till ro mot. Även om Lakers legat under med 2-3 puckar så har man alltid varit ett orosmoln för motståndaren. Matcherna är många där vi hämtat igen underlägen i slutet av matcherna. Detta laget har inte ens i närheten av de kvaliteterna tyvärr. Snarare känns ett underläge i matchen som en direkt förlust. Mot Örebro idag dör man som lag när Örebro gör 1-1…….. i powerplay. En spelform som blivit bättre enligt Sam Hallam. Jag ser dock ingen förbättring. Statiskt, passivt och helt utan presspel. Det är Lakers PK just nu. Tycker Rönnqvist och gänget i Cmore visade på ett bra sätt redan innan matchen hur illa Lakers PK ser ut.

Laget är väldigt obalanserat, framför allt på backsidan. Men även på forwardssidan. Dock tror jag att det är lättare att fixa till på forwardssidan med materialet vi har. Däremot så måste obalansen på backsidan åtgärdas. Annars kommer inte detta lag att vinna många matcher den här säsongen. Förd et är inte bara PK som är statiskt och passivt. Försvarsspelet i sin helhet har egentligen samma problem. Går vi igenom backarna en och en så är det ganska tydligt tycker jag var obalansen finns just nu. Först vill jag säga att det var fantastiskt kul att se en spelare som Melart på isen. Han bröt alla dåliga mönster vi sett så här långt i år. Han tacklade, han stod upp och satte stopp i spelet. Och han följer med i anfallen, vilket skapade stora problem för Örebro. Melart kommer bli en stor resurs när han har orken att genomföra en hel match.

Många klagar på Oliver Bohm. Jag tycker Bohmen är fenomenal idag. 1-0 målet är hans förtjänst när han står upp på egen blå och ger Karlström friläget. Rahimi tycker jag gör sin bästa match och jag tror han kommer att må bra av att få in en fysisk spelare som Melart. Tim Erixon är trots allt, sett till statistiken vår stabilaste back sett till defensiven. Faktum är att statistiskt sett är just Erixon tillsammans med Oliver Bohm våra starkaste backar sett till +/-. Trots lagets kräftgång ligger dessa två på +. Obalansen utgörs nog just nu av Linus Högberg på -7 och David Bernhardt på -2. Visst, det finns backar som är sämre statistiskt än Bernhardt, men tyvärr står David för ett ganska dåligt backspel just nu. Jag gillar Linus hantering av pucken och hans orädsla. Men han är alldeles för svag i defensiven tyvärr. En del klagar stort på Bodie och även Peter Andersson. Men jag tror inte dessa utgör obalansen i vårt backspel utan tyvärr är det Högberg och Bernhardt.

Det känns tråkigt, framför allt när det gäller Högberg. En kille jag verkligen gillar. Fantastisk med alla ungdomsspelare i klubben. Hälsar alltid. Men det är ett tufft jobb det här. Prestera, leverera eller är dörren där. Och jag tror faktiskt att hade Peter och Bodie varit matchklara hade Bernhardt och Högberg fått se sig om efter nått annat. Tar vi bort dessa tcvå så tror jag balansen infinner sig. Sen har vi vissa problem även i vår forwardsbesättning om vi tittar på statistiken. Jakob Forsbacka Karlsson har stora problem så här långt. Sämst i +/- med hela -8 i kolumnen. Våra bästa spelare i denna statistik är faktiskt Pontus Holmberg respektive Jonas Engström som så här långt kvitterar ut +3 respektive +2.

Alla våra stjärnspelare så som Gynge, EP, JFK och Horak ligger alla på -4 till -6. Frågan är varför dom inte levererar? Jag tror faktiskt att problemet ligger i bakplan. Obalansen i backbesättningen ger oss både ett obalanserat försvarsspel, men även offensiven påverkas. Dåliga uppspel, långsamma uppspel, dåliga första pass. Jag tycker faktiskt att Melart hade mer fart i sitt spel än någon annan back i truppen. Jag hoppas Bodie snart är tillbaka och även Peter. När det gäller Peter så känns det som det kan ta tid. Men kommer båda tillbaka inom kort bör man entlediga några.

Tåget går fort nu. Jag ser fortfarande ingen större skillnad från det jag såg i omgång 1. Det finns där under ytan, det har man visat. Men för att få fram det fullt ut måste laget balanseras upp. För just nu saknas den balansen. Jag är nu av uppfattningen att detta inte kommer lösas utan förändringar. Nått måste man göra. Det här kan inte Hallam trolla bort. Kanske t.o.m måste göras justeringar i ledarstaben. Förra säsongen såg inte bra ut, och innevarande fortsätter.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *