Konstaterande: Ett fatalt misslyckande av Evertsson

Idag kände jag att mitt tålamod faktiskt tog slut. Det är nog bara att konstatera att Henrik Evertsson har misslyckats fatalt med årets lag. Vi har 3 vinster så här långt in i SHL säsongen 19/20 och samtliga vinster är tagna mot lag som ligger lika risigt till som vi själva. Vi har spelat 13 omgångar nu och jag tycker nog att efter dagens insats så vill jag nog påstå att detta laget tyvärr inte håller. Och min inställning är nog, som många andra, att problemet ligger i försvarsspelet. Och då menar jag inte specifikt backarna, utan hela lagets agerande i försvarsspelet. Man brukar bl.a prata om gap control i hockey, vilket är något som är enormt dåligt i detta lag. Vi kan ta Nisse Anderssons mål ikväll som ett väldigt bra exempel.

För det första är det ju bedrövligt att se JFK:s och Horaks byte precis i spelvändningen. Sen kan vi titta på Rahimis gap control mot Nisse Andersson. Nisse kommer alltså ända in i tekningscirkeln i offensiv zon innan han skjuter med Rahimi som sköld. Hur är detta möjligt, och hur får detta fortgå match efter match? Precis som Linus Fröberg sa i intervjun efter matchen, att Lakers blir väldigt långa och utspridda och dom hittar mycket ytor och bra ingångar där dom kommer med fart.

Jag tror nog att man nu måste inse att vi har ett lag i år som kommer få kriga för sin existens i SHL. Vi kan inte längre prata om att det är en resa där man ska hitta nycklar utmed vägen. 1/4 av ligan är nu spelad och i alla fall jag ser ingen hållbar förändring. Vi ser tillfälliga lyft i vissa matcher samt att vi kan ta oss an andra lag i samma utsatta läge. Men mot de lag som vi enligt förhandssnacket skulle strida mot i toppen är betydligt mer solida och spela med betydligt mer energi och fart. Växjö Lakers anno 19/20 ser nästan slöare och segare ut än laget från förra säsongen.

Jag börjar mer och mer att tro på en rejäl rokad i spelartruppen där en 3-4 spelare helt enkelt entledigas och att man försöker ersätta med något nytt. För någonstans har Evertsson och hans sportteam totalt misslyckats i årets lagbygge. Eller kanske man har fel kravspec på sina spelare, vad vet jag? Oavsett så är jag nu ganska övertygad om att detta laget INTE kommer att gör DET. Den nya backen Maione blir nog bra men kommer inte att räcka, om det nu är så att det blir något av det. Jag anser att vi behöver nog 2 nya backar och 2 nya forwards för att ha en chans att ta ett omtag på den här säsongen. Som jag sa, detta laget kommer inte att göra det.

Förutom de första 10 minutrarna av dagens derby, så är det ju ärligt talat fullständigt bedrövligt och när HV gör 2-0 känns matchen redan förlorad. Vilket är något man som Växjöfan är ganska ovan vid att känna. För om åren fanns det sällan några underlägen som kändes hopplösa, nån gång. Men i år, och även lite förra säsongen så känns ett mål i baken som helt förödande. Känns inte som det finns något driv i den här gruppen. Det kommer nog krävas en rekonstruktion under säsongen och det börjar bli ont om tid och ytrymme. Den 19 december spelar vi sista matchen innan jul. Och den är mot Rögle borta. Den matchen förkunnar att halva säsongen är spelad. Har vi samma poängutdelning dessa 13 matcher fram till dess så är det nog kval som väntar i vår. Det är den hemska verkligheten.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Stupet
    Stupet says:

    Måste fråga dig Putte hur pass arg och besviken du är nu när man lånar ut en av sina kanske bästa spelare när han får speltid? Jag är faktiskt djupt besviken och chockad!!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *