Vem som helst utom Cederqvist

Det är kris i Växjö Lakers, det kan vi nog alla vara rörande överens om. Men vi fans verkar inte kunna någonting om den här idrottsgrenen. För jag vet inte hur många gånger jag under hösten här nu läst och hört och själv tyckt att det är härligt att se Filip Cederqvist på isen med sin frenesi och sin hårda arbetsinsats. Man har varit enormt frågande över varför han inte får mer speltid än han får, och varför han t.o.m ställs utanför laget i mellanåt. I mitt tycke en bättre spelare än många av de som får chansen just nu match efter match. Men vi är nog fruktansvärt okunniga och ser inte de enorma svagheter som killen besitter?

För idag kommer beskedet att Filip Cederqvist lånas ut…..? Han lånas alltså ut, till Almtuna i Hockeyallsvenskan, på obestämd tid..? Wooow.

Varje gång igår när Cederqvist kom in på isen så höjdes intensiteten. Han jobbar stenhårt och sätter en enorm press på motståndaren, och vinner puck. Han är grym med pucken i sina aviga vändningar. I mitt tycke den enda spelaren i det här laget som går fullt varje byte.

Men troligtvis är det så att Cederqvist frångår något i den gameplan som Hallam och Co har i matcherna och därför blir han ratad. Eller? Jag vet inte. Eller så är det så jäkla enkelt att vi fans är så okunniga helt enkelt, att vi inte ser det Hallam och ledarstaben ser. För i mina ögon är grabben inte utlåningsbar.

Horak: Han gör det bra trots allt men är själv med att verkligen ge järnet. Vi ser trots allt hans vilja och fighting när han vinner pucken igår och kvitterar. Han har många chanser i början av matchen och borde gjort fler mål.

Gynge: Är han med? Det är ju inte så att han innebär skrämselhicka för försvaren han möter. Snarare tvärtom. Ingen glöd. Ser uppgiven ut i varenda intervju han gör. Har vi någon nytta av honom?

EP: Emil gör det bra i mellanåt, men skulle behöva komma upp i en nivå där han är jämnare över 60 minuter och framför allt jämnare från match till match.

JFK: Enligt förhandsnacket skulle den här killen vara nära en ordinarie plats i årets Boston Bruins trupp. I Lakers ser han mest ut som en vilsen junior som inte hittar någon nivå alls i det han gör. Ser inte ens ut att ha kul på isen. Som en del ofta säger, hockey ska vara tokskoj, men det verkar inte JFK tycka. Har vi nån nytta av honom? Föredrar Cederqvist.

Shinnimin: Visar en vilja men är samtidigt klart påverkad av problemen han ställt till med tidigare. Shinnimin ska vara elak och reta upp motståndarna, och sedan omvandla den energin till spelet.

Karlström: Skulle vinna SHL skytteliga och skulle nu ta nästa steg när han får spela den hockeyn han vill spela. Han gjorde det kanonbra tillsammans med #9 och #29 i början av säsongen men har tappat all fart och väger för lätt. Har vi nån nytta av han? Föredrar Cederqvist.

Holmberg: Har totalt stannat upp. Har uppsida med pucken men saknar en del saker för att verkligen hålla i SHL, tyvärr. Avsluten och skottet lämnar mycket över att önska. Har vi nån nytta av honom? Föredrar Cederqvist.

Davidsson: Har ett härligt driv i sin skridskoåkning men kommer just nu ingenstans. Helt klart en kille som håller på denna nivån, det har han visat många gånger. Men då behöver han en bättre omgivning.

Lundberg: Gedigen hockeyspelare som trots allt gör sitt jobb tycker jag. En riktigt bra spelare för lina som ska stänga ner motståndarens bästa. Han tillsammans med #60 och #17 utgör en riktigt bra fjärdelina.

Engström: Jag vet inte om han var inne på nått mål igår, men innan det hade inte Engström varit inne på ett enda mål bakåt, vilket är grymt! En spelare som kan utgöra en grovgrund tillsammans med #27 och #60.

Josen: Ett tufft år för Mr Lakers. Att börja sin kaptensroll så här måste vara tungt. Men Josen är Josen, och han gör alltid sitt jobb.

Nilsson: Tillhör också i mina ögon kategorin av grovjobbare som visar mycket vilja där ute. Också en spelare som skulle kunna tillhöra lagets grovgrund.

När det gäller våra backar vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Den enda jag ger tummen upp för så här långt är Ilari Melart. Finnen visar allt det som de andra backarna inte visar. Han tacklas, han river och sliter, lägger bra passningar och följer med i anfallen. Dom andra ser ut som statister jämte honom. Jag trodde i min enfald att backarna skulle ta rygg på Melart. Men det har ingen gjort.

Frågan kvarstår: Varför skeppar man undan en av de spelare som visar mest driv av alla? Det vore intressant med en förklaring från Henrik Evertsson!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
 1. Staffan
  Staffan says:

  Hej Patrik, förhoppningsvis så har de minst 2 forwards på väg in och vill ge Filip mycket speltid vilket jag som du tycker han är värd i Lakers. Det finns ett antal forwards i dagens lag som skulle behöva väckas med att stå över. Backsidan har om möjligt blivit ännu sämre än förra året. Då tyckte inte ledningen att det var ett problem. Obegripligt!
  Bedrövligast för dagen är i mitt tycke Högberg därefter Rahimi, Bodie och i viss mån Erixon. Bohm har höjt sig lite mot tidigare men misstagen kommer med jämna mellanrum. Nässén spelar för lite för att bedömas. Bernhardt får vi nog inte ser mer av. Peter Andersson är ingen höjdare men glimtar till ibland. Ilari är en av få glädjeämnen, behövs omgående 2 nya backar med hög lägstanivå.
  Vi får heller inte blunda för ledningen som inte får ut mer av spelarna. Endast ett fåtal spelare har haft en positiv utveckling i förra årets och dagen Lakers. Har spelarna tappat förtroendet för ledningen?
  Allting har ett slut även framgångar med samma ledning.
  Vinner dom inte idag och på torsdag är fiaskot fullständigat.
  Jag gillar inte att vara negativ men nu måste jag bara få ut frustrationen.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *