Oavsett tabbar så ser det väldigt illa ut

Jag känner en enorm frustration och det är egentligen inte över hur matchen mot Leksand slutade. Det jag är frustrerad över är en del olika saker. Jag är frustrerad över hur intetsägande och tråkigt Växjö Lakers presterar ute på isen. Det är ingen rolig hockey. Det är alibihockey med många spelare som får betecknas som alibispelare. Jag är dessutom frustrerad över att ingen i Växjö Lakers ledning från Evertsson till Sam Hallam tar bladet från munnen och säger det som ALLA redan vet och ser, att detta laget inte håller för den uppgiften dom är satt på. Istället fortsätter detta ältande om hur tungt det är att förlora som vi gör, och att vi trots allt spelar bra i sista perioden. Det spelar väl ingen roll, eller?? När det väl kommer ner till vad som verkligen gäller, så är det poängen, och vi fick inga idag……. heller.

Jag tänker inte linda in någonting idag. Det är inte många i denna match mot Leksand som är bra, eller sticker ut. Det finns vissa spelare som försöker, men det är väldigt grått rakt igenom. Jag vet inte riktigt vad Jakob Forsbacka Karlsson gör här, för han tillför absolut ingenting. Han visar ingenting som ens är i närheten av NHL kvalitéer. Han ser mer ut som en vilsen junior som inte hittar några vägar fram. I min värld så är detta en rejäl flopp och här bör man inom en snar framtid (under uppehållet)  avsluta samarbetet. Richard Gynge är en annan som inte har några verktyg kvar alls från hans senaste sejour i klubben. Han är inte bra, och han gör heller ingen annan bättre. Han har ett eller möjligtvis två avslut mot mål denna match, och det är inga avslut som ens är värda namnet. Karlström -osynlig, Nilsson-osynlig, Davidsson-osynlig (trots målet), var Horak med? Dom forwards som syndes där ute, och som trots allt gjorde något var Martin Lundberg som river och sliter, Emil Pettersson försöker och försöker men är frustrerad. Shinnimin jobbar och försöker också. Resten är enormt begränsade.

På backsidan känns det nästan som att Melart börjar hamna i samma dåliga vanor som övriga backar. Om man ska sammanfatta detta dravvel så kan man väl säga att vi har problem på samtliga positioner. Börjar vi bakifrån så är inte Andrén bra, och har egentligen inte varit bra sedan finalserien mot Skellefteå för två säsonger sedan. Fasth är inte heller bra längre. Och det är ju bara att kolla räddningsprocenten så inser man vilka problem vi har på målvaktssidan. Alexander Salak är väl fortfarande ledig väl?

Vår backsida är långsam både på rören som med klubban när vi pratar om dessa första snabba pass nerifrån. Det går fruktansvärt sakta. Och när våra backar väl får iväg passen är dom många gånger så dåliga att vi ändå tappar farten i anfallen. Jag förväntar mig faktiskt att det kommer in minst 2 nya backar under uppehållet. Det pratas om Matthew Maione och Miika Koivisto?

Framåt skulle vi vara riktigt vassa den här säsongen. Men nej, det är vi inte. Det är för många spelare som åker runt och funderar och har fokus på fel ställe. En av dom är definitivt JFK som inte tillför någonting. Vi behöver, som jag ser det, få in även 2-3 forwards och skeppa ut några stycken. Det är ingen social verksamhet det här. Leverera är det som gäller.

Dessutom undrar man lite hur man faktiskt byggt detta laget fysiskt sett. Vi är faktiskt väldigt svaga. Vi har svårt att vinna fysiska dueller på banan. Det är egentligen bara Melart och viss mån Lundberg som vinner dueller där ute. Resten ser klena ut. Förra säsongen såg inte bra ut, men med facit nu efter 15 omgångar så får man nog säga att Evertssons lagbygge den här säsongen är all time low. För ett tag sedan sa Evertsson att jag tycker vi har ett riktigt bra lag. Nog dags att inse att så nog inte är fallet. Nu gäller att rädda det som räddas kan, annars börjar nu risken öka ganska snabbt för att vi hamnar i ett negativt kval till våren. Jag hoppas verkligen att även Evertsson nu inser att detta laget faktiskt inte är bättre än vad tabellen visar. Och att vi faktiskt felar på samtliga positioner. Det är den nakna sanningen. Face it!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
 1. Magnus
  Magnus says:

  Måste tyvärr säga att du har helt rätt.
  Jag är också orolig för att det blir negativt kval i vår. Med en och en halv minut kvar sa jag till min polare igår. Jag lovar att det blir ett jävla skitmål i sista minuten och så vinner leksand. Så blev det ju tyvärr. På vägen hem diskuterade vi laget och vi var till och med tveksamma till om de skulle klara sig i allsvenskan.

 2. Bengt-Olof
  Bengt-Olof says:

  HELT OFFATBART. Leksand hade typ 236 raka förluster och kommer till Växjö och får precis all hjälp dom behöver för att vinna. Jag är inte besviken, jag är förbannad över allt detta jävla slarv i match efter match. Det var igår riktigt irriterade supportrar på västra stå.

 3. Mats Andersson
  Mats Andersson says:

  Spelarna verkar vara mentalt ”under isen”. Ett bättre lag än Leksand hade straffat Växjö med betydligt större siffror än fallet blev igår. Det enda som talar för vinst i nästa match mot Luleå är att Växjö är totalt nederlagstippade och kan slå ur underläge.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *