En rejäl uppryckning

Jag älskar när jag har fel om sånt här. Jag skrev innan matchen mot Luleå att jag ansåg chansen att vinna som stort sett noll. Då lyfter alla lagdelar till en nivå vi inte sett någon gång tidigare under den här säsongen. Efter första perioden var min tanke att vi gjorde det bra, men att det var Luleå som inte kom upp i nivå, vilket man från Luleå håll även påpekade i första vilan. Men laget visar i hela matchen ett betydligt större hjärta faktiskt, vilket var fantastiskt kul att se. Stor fet tumme upp för Sylvegård som gick in från sin utlåning och spelade riktigt bra idag. Shinnimin och Emil Pettersson har drivet som jag talat om. Även Horak spelar med stor intensitet idag.

Dessutom måste jag säga att backsidan idag gör sin klart bästa match utan konkurrens på hela säsongen. En näst intill felfri insats där man sätter igång pucken på ett bra sätt, och man hittar utgångar ur Luleås press vilket i sin tur ger extra tid. Även utan puck spelar man bra idag. Fokuserat på ett sätt vi inte sett tidigare. Det gör också att Luleå får det svårare matchen igenom. När laget dessutom spelar på den nivån under 60 minuter så blir det bra.

Men vi har fortfarande tänkta ledande spelare som inte syns i matcherna, trots att vi idag gör det bra. Så bara för att vi gör EN bra match så är allt inte frid och fröjd. Vi behöver fortfarande förstärka upp den  här truppen på många plan. Och det kommer garanterat att hända en del nu under veckan. Precis som Enestubbe skriver så kommer det fattas en del jobbiga beslut och även nödvändiga under landslagsuppehållet.En spännande vecka väntar.

Men jag tar inte ifrån laget det dom gjorde ikväll. Jag trodde inte det, jag trodde inte alls att detta laget hade en seger mot Luleå i sig. Men jag hade fel, tack för det!!! Nu kör vi lite silly season en vecka.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
  1. Hans Stefansson
    Hans Stefansson says:

    Håller inte riktigt med, Bodie gör iofs sin bästa match hittills. Men Forsbacka Karlsson och Gynge är fortsatt väldigt osynliga, för att inte säga rent urusla. Resten gör en hygglig insats. Evertsson däremot har gjort sin sämsta…

  2. Sjöaguden
    Sjöaguden says:

    Som jag skrev så har vi fortfarande ledande spelare som inte syns där ute. Jag syftar på just JFK och Gynge. Så vad är det du inte håller med om? 😉

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *