Topp 6 tåget har gått

Som min rubrik säger så är det så rent statistiskt att topp 6 kommer vi aldrig kunna nå innan omgång 52. Ska vi klara det så måste vi vända en trend som pågått hela säsongen. Jag kollade de senaste 5 säsongerna vad som krävdes för att ta den sjätte platsen och snittpoängen över 5 år är 87 poäng. Lakers har idag 21 poäng efter 20 omgångar vilket är ett snitt på drygt 1 poäng per match. För att ha en chans att nå upp mot de poäng som krävs för topp 6 så måste Lakers förbättra sig med ungefär 100% på de kommande 32 omgångarna. I siffror innebär det att Lakers måste ta 66 poäng på de kommande 32 omgångarna, vilket skulle betyda ett snitt på drygt 2 poäng per match.

De flesta förstår ju att detta inte är speciellt sannolikt.

Gårdagens nyförvärv i form av Casey Bailey är något som gör mig både förstående och totalt oförstående. Efter att ha läst intervjun med Evertsson och lite mer info kring Bailey så kanske jag kan förstå en del av den här värvningen, samtidigt som jag sätter en massa frågetecken. Han är säkerligen inte alls dyr, men jag känner trots allt att man har väntat så här länge med att agera på ett lag som ganska tydligt inte har vad som krävs, och varför man då inte väntar lite till, ha lite is i magen för att ta in mer spets istället. Är det verkligen ett riktigt agerande att plocka bort en breddspelare och fylla på med en ny, som tydligen, precis som många andra av Evertssons värvningar de senaste två åren, kommer från, i Baileys fall, en jobbigare säsong och behöver ett lyft. Vi ska åter i det läge vi är i, försöka lyfta en spelare.

Samtidigt känns det givetvis spännande med en ny spelare, förhoppningsvis ny energi in. Vi får tydligen in en spelare som söker målet med avslut i alla lägen, med ett bra skott. Känns givetvis bra och spännande. Men jag kan ändå inte låta bli att vara ytterst tveksam till att detta ska lyfta laget. Har Evertsson fortfarande viljan att ta klubben till slutspel så måste han nog börja jobba lite mer nu med säkra kort. Vi kan inte i ett utsatt läge som vi är i, fortsätta att hjälpa spelare vidare i karriären. Det håller inte.

Som jag inledde detta inlägg så är topp 6 i stort sett körd, och det tror jag de flesta förstår när ni ser siffrorna. Men i Svensk hockey har vi fortfarande möjlighet att ta oss in bakvägen via placeringarna 7-10. Och det är mot dessa platser som Evertsson just nu måste sikta. Däremot att ha några större förväntningar än att få spela play in tror jag inte man ska ha. Det skulle krävas en sprängning av laget á la HV71 säsongen 13/14 när man skickade ut dåliga värvningar och sedan på ett bräde tog in Christensen, Campoli, Salmela, Beach och Rajala. Det blev slutspel för HV71 den säsongen med en 10:e plats i grundserien åkte man ut mot Skellefteå i kvarten med 4-1.

För min del så känner jag att prio ett är att undvika negativt kval. Vilket vi faktiskt riskerar som det ser ut nu. Väl där kan vad som helst hända.

Måste avsluta detta inlägg med att säga att jag är imponerad av Örebro (kollar just nu HV-Örebro), även om dom i skrivande stund har en sämre period i matchen. Ett lag som har en tidigare Växjö tränare i båset i form av Jörgen Jönsson. Han gjorde nog mer nytta än vad många tror. Derbyveckan har börjat.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *