Det här kommer inte att lyfta

Jag tror ALLA är överens med mig om att det här laget kommer inte att lyfta. Det är väldigt tydligt. Och jag hoppas verkligen att även sportledning och klubbledning inser detta. Nu måste det till åtgärder för att rädda klubben från negativt kval. Jag är inte lika säker som en del andra att det kommer undvikas. Henrik Evertsson och hans team måste nu svälja stoltheten och bara inse att man gjort galet med felanalyser och värvningar den här gången. För att få ett lyft, och det har jag skrivit ett antal gånger nu under hösten, så måste man spränga det här laget. Det är bara att inse att truppen innehåller alldeles för många spelare som helt enkelt inte når upp till den kvalité som krävs på den här nivån.

Och tyvärr är det så att det är de unga, orutinerade, där man hoppats och trott på lyft, som det brister. Tillsammans givetvis med någon felaktig s.k spetsvärvning. Spräng laget och ta bort spelare som inte lyfter, eller har kapacitet att bidra. Pontus Holmberg, Ludvig Nilsson, Marcus Sylvegård, Fredrik Karlström och Jakob Forsbacka Karlsson. Detta är fem spelare som egentligen är löften enskilt, men jag tror att var och en av dessa är chanslösa att lyfta i ett lag med för många av samma sort. Det kommer bli dyrt den här säsongen, oavsett vad sportchefen väljer att göra. Visst kan man behålla nån enstaka av dessa spelare, men de flesta bör avpolletteras, både för klubbens skull men även för dom själva. Tillsammans kommer ingen av dom att lyfta, det är jag 100% säker på. Majoriteten bör bytas ut mot mer spets. Evertsson måste ge sig ut och agera offensivt på spelarmarknaden.

Med tanke på hur det såg ut mot HV idag så blir värvningen av en breddspelare som Bailey ännu konstigare i min värld. Jag hoppas verkligen att han kan bidra med nått som den här gruppen behöver, men jag är fortfarande högst tveksam. Källgren såg till i matchen mot Djurgården att laget hade en chans till poäng hela vägen in i kaklet. På torsdagskvällen börjar han precis tvärtom. Många vill lägga all skuld på Källgren. Men jag tycker nog att man kan lägga ganska mycket av ansvaret även på resten av spelarna. När en målvakt får den starten som han fick, så måste ju laget sluta upp bakom honom och ge honom förutsättningar att hitta tillbaka in i matchen. Man måste efter det första skitmålet se till och stänga ner HV:s försök att komma in på kassen. Men det gör man inte, utan man släpper in skiten i famnen på Källgren gång efter gång. Inte konstigt alls att puckarna börja trilla in på alla möjliga sätt.

Jag har snart inte så mycket mer att skriva egentligen om det här laget. Det känns bara som man upprepar sig.

Jag skulle vilja se en intervju med både Hallam och Evertsson där dom är brutalt ärliga om situationen. Jag är trött på att höra bortförklaringar och detta eviga snack om att man trots allt gör vissa saker bra. Nu är vi i ett sådant läge att det ENDA SOM ÄR BRA, är poäng…..POÄNG!!! Hur man tar poängen är totalt irrelevant i dagsläget. Vi har passerat den gränsen för längesen. Nu måste poäng in på kontot. Sen är det givetvis enormt tråkigt att laget går in och är så slätstrukna de första 20 minuterna att ett smålandsderby är avgjort redan då. Det tar ju givetvis musten ur hela föreställningen.

Samtidigt vill poängtera att jag håller med Daniel Enestubbe, det finns ingen som helst anledning, och heller inget att vinna i att kicka Sam Hallam. Däremot kan jag tycka att hans sidekickers bör ifrågasättas. Vem är tex ansvarig för det som ska kallas för powerplay, men som istället är nått plågsamt att se på, där allt eventuellt befintligt momentum försvinner. Dagens powerplay var nog bland de sämre försöken jag sett. En ny röst jämte Hallam kan ju inte skada i alla fall. Nytt derby på lördag i Oskarshamn. Med risk för att falla ner under strecket på lördag kväll.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
6 Kommentarer
 1. Göran Yngvesson
  Göran Yngvesson says:

  Hur kan du som jag tycker försvara Sams passivitet i första perioden. En aktiv ledare hade iallafall tagit en timeaout och visat lite ledarskap!

 2. Sjöaguden
  Sjöaguden says:

  Absolut, håller med dig. Visst känns han passiv, men om man nu tycker att han borde plockas bort, vem ska in istället, vem ska ta över och leda tåget upp på rälsen igen. Jag hittar inget namn?

 3. Fredrik Svensson
  Fredrik Svensson says:

  2-4 och VLH bjuds på PP i mitten på sista akten med chans att reducera och skapa lite spänning under de sista minuterna, och med en gubbe mer mäktar laget bara med 0 skott på mål!

 4. Magnus Lindwall
  Magnus Lindwall says:

  Håller med dig helt. För att kunna lyfta spelare gäller det att det finns spelare som kan visa vägen och hjälpa dem att lyfta. Nu känns det som om laget är fullt av spelare som ska lyfta men ingen som kan visa vägen eller hjälpa dem med detta. Den största farhågan jag har just nu är negativt kval. Det är som du säger poäng är det enda som gäller. Saknar också den gamla Rahimi som stoppade spelare och som hade respekt hos andra spelare, det har han inte idag. Sen som du säger ingen vinst i att sparka Sam. Hitta någon ny assisterande istället.
  Det är frustrerande som supporter se sitt lag på detta sätt. Och hemskt dåligt av supportrarna att bua när de istället behöver VI ÄLSKAR LAKERS!!!

 5. Bo Magnusson
  Bo Magnusson says:

  Fungerade stundtals bra i andra perioden. Mest en frukt av att motståndaren blivit lite bekvämare. Skapades dock chanser så att med lite tur kunde utfallet blivit annorlunda.
  Tänker på en situation o powerplay i tredje. Man samlar sig och tar burskydd flera sekunder och gör ett uppåk som slutar med en dumpning med pucktapp.

 6. Bengt-Olof
  Bengt-Olof says:

  Finns inte i min värld att sparka Hallam.
  Men han bör nog släppa på handbromsen och låta spelarna snacka ihop sig, som laget gjorde säsong 14-15, hur det gick vet vi ju alla.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *