Det börjar verkligen likna nått

Senast jag skrev var jag väldigt besviken och kritisk till hur det här laget var format och hur det agerade i match efter match. Domarna var skit och hockey kändes bedrövligt tråkigt. Jag bestämde mig för att inte skriva på ett tag utan istället bara observera. Och under december har har det hänt en massa saker med det här laget. Dom har vuxit, kaxat till sig, men framför allt verkar man helt plötsligt tro på det man gör. Dessutom verkar varje enskild spelare har förstått att det krävs hårt jobb i varje match, i varje period, i varje byte. Efter matchen mot Frölunda hemma den 17 december så kände jag att, – varför kan dom inte spela så här varje match, med den intensiteten och frenesin.

Sen kom bortamatchen mot Rögle 2 dagar senare som jag hade mycket blandade känslor kring efter slutsignalen. Det kändes som man åter var enormt passiva och orkeslösa. Trots detta var man enormt effektiva. Känslan var då att jag var besviken över hur laget agerade och hur dålig energi man hade. Samtidigt var jag glad över att man lyckades vinna en svår bortamatch trots det dåliga spelet man visade upp. Den typen av segrar är också väldigt viktiga att kunna ta för gruppen.

Jag bestämde mig då att inte skriva någonting förrän efter annandagsmatchen mot Djurgården. Och helt plötsligt var man tillbaka och spelade samma hockey som mot Frölunda. Hög fart på skridskorna, bra passningar, bra lösningar ut ur egen zon. Och det viktigaste av allt, effektiviteten framåt. Det märks verkligen att man tycker det är roligare att spela nu. Man jobbar mycket hårdare i varje situation och man är även beredd att smutsa ner sig för att få utdelning, man blockar skott för laget. Det är så härligt att se en spelare som Casey Bailey gå in och offra en tand för att blocka ett skott, i det här fallet egentligen bara för att hans målvakt ska få hålla nollan. Så tycker jag är stort, och det märktes också på publiken hur mycket det uppskattades.

Det finns fortfarande delar i spelet som är så där och som måste bättras, som tex hur man ibland hanterar pucken i egen zon när man blir pressad. Där finns lite kvar att göra, men det har samtidigt blivit mycket bättre och man jobbar mer med befriande lyft ut ur egen zon nu än vad man gjort tidigare. Man tar oftare bättre beslut i dom lägena. Sen finns det fortfarande en del spelare som fortfarande är osynliga och som måste upp. Nu dock finns det mer utrymme för dessa att hitta en väg fram eftersom laget tagit steg i rätt riktning.

Men jag ser fortfarande gärna att Evertsson hittar ytterligare förstärkning, framför allt på forwardssidan. Det vill säga om man har som mål att vara med och fightas i slutspelet till våren. Men givetvis ska vi vara positiva efter vad vi fick se av laget denna annandag jul i Vida Arena. Det jag nu vill se på lördag i Scandinavium är samma vilja och energi, och inte samma bleka lag som mot Rögle. Jag har nämligen svårt att se att vi kan ta en likadan seger på bortaplan mot Frölunda som mot Rögle. Det händer inte.

Vill avsluta med att önska er alla en riktigt god fortsättning på denna jul och efterföljande nyår. Vi avslutar det här hockeyåret med hemmamatch mot IK Oskarshamn på måndag kväll.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Bengt-Olof
    Bengt-Olof says:

    Glöm inte en sak? Att bra lag har tur.
    Kul oxå att se Lakers förnedra Nhl proffs,
    Säger inga namn men dom var inte mycket och ha.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *