Fortsatt svagt bortaspel

Första perioden i eftermiddagens match i Scandinavium var bra. Lakers spelade snabbt, man rörde på skridskorna och Frölunda kunde inte hitta något momentum alls i matchen. Två frilägen av Richard Gynge där avsluten var rent ut sagt dåliga, och han fick även en tredje möjlighet efetr en fin öppnande passning från Linus Högberg i offensiv zon, men även den här gången är skottet tamt och det räcker mer eller mindre att Rubin står i vägen så får han pucken på sig. Och detta var faktiskt det jag tycker är orsaken till dagens förlust och att vi faktiskt inte ens får hål på Niklas Rubin.

Som Hallam uttryckte det efter matchen, – ”Vi är alldeles för blöta i avsluten”. Jag vill nog vara ännu tydligare när jag beskriver Växjös avslutsförsök mot Frölunda. MESIGT. Ja, faktiskt, väldigt mesigt. Titta på Martin Lundbergs avslut i andra perioden när man kommer 2 mot 1 och han skjuter. Ett lamt skott rakt i magen på Rubin. När det ser ut så från våra ledande spelare i avslutsförsöken så kan man helt enkelt inte vinna matcher. Jag tycker att ledarstaben måste börja titta lite på vad som händer när laget ska spela bortamatcher. Det är stor skillnad mellan hemma och borta. FÖR stor skillnad faktiskt.

Man är extremt passiva, svaga på pucken och även underlägsna i sarg och närkampspelet. Helt tvärtom mot hur det ser ut på hemmaplan. Och idag tycker jag inte det är vårt försvarsspel som förlorar matchen, utan snarare vårt anfallsspel, eller kanske t.o.m bristen på anfallsspel. I alla fall de sista 40 minuterna. De första 20 hade vi bra intentioner men är då som sagt väldigt mesiga i våra avslut. Detta måste man få bukt med om vi ska kunna fortsätta att avancera. Det räcker inte att bara spela bra hemma. Man måste kunna hota även på bortaplan. Ledande spelare måste börja ta ett generellt större ansvar i gruppen. Framför allt på bortaplan.

Nya tag på måndag när det vankas smålandsderby i Vida Arena. Sista matchen för året. Då hoppas jag se revanschsugna och lite förbannade spelare.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *