Offensiven är för klen

Jag håller med Sam att det var ett steg framåt i matchen mot Malmö, på vissa plan. Men vi är fortfarande för blöta, och skenet fortsätter att bedra. Det är ganska mycket av det vi brukar kalla för alibispel som presteras av Lakers. Och idag innebar alibispelet att man lade iväg lite mer puckar på mål, men det var till största delen ganska klena försök, därav alibiuttrycket. Växjö lakers fortsätter att spela på utsidan. Pucken går både 2 och 3 gånger fram och tillbaka i runden, fram till Malmö bryter och tar hand om pucken. Lite komiskt var det precis innan Malmö gör sitt mål då jag säger till min granne där jag satt att det är svårt att göra mål när man aldrig kastar några puckar mot mål. Då vänder Malmö spelet och gör PRECIS det jag eftersökte från Lakers, man kastar in en puck på mål, sen ser man till att ha folk på kassen som Händemark som trycker in pucken. Man kan tycka att Malmö spelar tråkigt, men det gör Lakers med. Malmö är mycket mer samlat i det man gör, mer bestämda.

Malmös backar kastar in puckarna på mål så fort minsta läge finns, och man lägger puckarna i bra höjd för både styrningar och farliga returer. De få gånger som Lakers backar får in puckar mot mål kommer dom i brösthöjd eller högre och oftast behöver bara Alsenfelt se pucken passera bak mot plexit. Skulle nån back nån gång få igenom en bra puck från blålinjen så har vi ändå inga forwards på plats att styra eller ta returer. Som jag skrev senast har vi några fåtal spelare som gärna går in i de områden som smärtar, men de flesta har inte den typen av attackpsyke som krävs för att slå Malmö.

Vi förbättrar vår skottstatistik idag, helt klart, och det gör att spelarna just nu tänker/säger att pucken inte ville in. Men om vi nu går tillbaka och fundera lite mer ingående hur den här matchen såg ut. Det brukar ju trots allt finnas många lägen under en match som man kommer ihåg som klara målchanser. Vad kommer man ihåg från den här matchen? Jag vill minnas att Shinnimin hade ett friläge, och att Sylvegård kunde fått ett men tappar bort pucken. Sen kan jag erinra mig om nån studspuck som var inne hos Alsenfelt och studsade, men åter igen hade vi inget folk som hade tagit sig in i det heta området framför Alsenfelt. Däremot kommer jag ihåg en jäkla massa bra och öppna chanser för Malmö. Så även om vi skjuter 12 skott mer än Malmö, så vill jag nog hävda att Malmö hade klart mer vassa avslut som verkligen luktade mål än vad hemmalaget hade.

Jag pratade om i mitt förra inlägg att det kanske bara är en tidsfråga innan vi har nästa förluststreak. Kanske har den nu börjat. Och jag tycker att den senaste tidens matcher faktiskt talat om detta för oss. Det är bara att konstatera en gång för alla att det här laget saknar ett antal pusselbitar för att få en helhet som fungerar. Målvaktsspel och till viss del backspelet fungerar bra, men offensiven är undermålig. Och med den uppställningen vi har just nu kommer det inte att lyftas nämnvärt. Vi kommer vinna matcher, absolut, men inte tillräckligt. En del hade tro och förhoppningar om att vi kanske skulle kunna jobba oss ikapp topp 6 och ta nästan 2 poäng per match. Jag har ända sedan november sagt att den möjligheten är helt utesluten, och det står jag fortfarande för.

Men det är ändå rätt spännande det här. Hur resonerar man i tränarleden. Hur ska man göra för att få laget att lyfta. Vad är Evertssons tankar. Tänker han pimpa laget innan fönstret stänger eller har han kanske gett upp säsongen till viss del och försöker nu bara med hjälp av ledarna att hålla näsan ovanför vattenytan. Vi får se, fönstret stänger den 15 februari. Då vet vi vi garanterat hur Evertssons tankar har gått.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Bengt-Olof
    Bengt-Olof says:

    Här kan jag inte riktigt hålla med. Stod som vanligt på ståplats och tycker lakers spelar brutal illa. Man går på samma puck ,är i vägen för varan har ett misserabelt passningspel, och målskyttet, ja vad ska man säga. Kanske bättre att lära sig spelare hockey ist för att slåss.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *