Ny förluststreak är ett faktum

Jag skrev tidigare om att statistiken ganska tydligt sa, efter vår bättre period under december, att vi garanterat kommer att börja förlora igen. En tidsfråga bara. Nu har vi förlorat tre matcher på raken och vi har på 9 perioder orkat med 2 mål framåt. Under dessa tre matcher har vi samtidigt släppt in 5 mål. Vilket inte är mycket alls. Under normala omständigheter är 5 insläppta på tre matcher väldigt bra. Oftast vinner man matcher med den statistiken. Så vårt försvarsspel är fortfarande väldigt bra. Utan vårt stora problem är effektiviteten framåt. Under december månad var vi extremt effektiva, trots väldigt dåligt spel fick vi utdelning och med oss poäng. Nu har vi mer puckar på mål, även om jag stundtals tycker att det väldigt svaga avslut. Men oavsett så har vi fler chanser, men evinnerligt svårt att få in trissan.

Men bryter man ner det så är det inte så konstigt trots allt. Vi gör det bra fram till en viss del av banan, sen fegar vi ur lite. Alla möjligheter till avslut används dåligt. Det är för blött, för svaga avslut helt enkelt. Daniel Enestubbe från SMP hade en väldigt bra liknelse när vi pratade efter matchen på medialäktaren. Han sa att det kan liknas med en golfare. Det spelar ingen roll hur bra inspelen mot green är, om inte puttarna sitter där. Och lite så är det ju faktiskt med Lakers med. Man gör det många gånger väldigt bra fram till att pricken ska sättas över i:et.

Vad beror detta på då? Jag tror det är en kombo av saker. Vi har för få riktigt bra avslutare. Många gånger när lägena dyker upp så tvekar vi eller försöker att söka ett ännu bättre läge. Många gånger har vi chansen att lägga puckar på mål, men tvekar igen och till slut hamnar trissan i hörnet istället. Vi slår inte våra spelare in mot motståndarens mål så när väl en puck kommer in där så är vi inte där på returerna, utan målvakten får jobba ostört. Många säger att motståndarnas målvakter stå på huvudet när dom möter oss. Njae, en sanning med lite modifikation. Vi gör honom bra till viss del. Dagens målvakter är väldigt svåra att passera om dom får ha arbetsro. Och just nu så har målvakterna som möter Lakers en ganska skön resa genom matcherna. Dom ser alla skott, och returerna blir aldrig farliga osv.

Vi HAR spelare som gör det där jobbet, men de är för få. Vi har fortfarande för många spelare som inte vill in där, och då blir det väldigt enkelt för våra motståndare att bara trycka ut oss mot sargerna. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Detta är inget bra sammansatt lag. Rollerna är otydliga. Frågan jag fortfarande ställer är vad Evertsson funderar över. Han sa i intervju att dyker det upp något som förbättra laget så är man intresserad. Men frågan är hur hårt det jobbas. För i övriga lag händer det mycket, och man agerar på många olika sätt. Luleå tar in backen Yohann Auvitu samt plockar man Konstantin Komarek från Malmö. Örebro plockar Robin Kovac från Luleå samt ryktas den finska backen Otso Rantakari till närkingarna. Färjestad har agerat och plockat in Pontus Widerström nu från SkeAIK. Jonas Junland är på väg hem till LHC.

Det jag spontant känner är att om Lakers fortfarande har ambitioner att spela slutspel den här våren så borde något göras åt den här truppen NU, inte dagarna innan fönstret stänger. För då vill jag nog påstå att det är försent. Då är det nog bättre att hålla i pengarna. Och vad behöver vi. Försvaret fungerar bra, tillsammans med målvaktsspelet. Vi behöver målskyttar, men framför allt behöver vi lite nytt blod inför vårens upplopp. Ta undan alla hel och halvskadade spelare. Se till att vi har en frisk och fräsch trupp där ALLA kan bidra utan att behöva vara rädda.

Efter det måste det vara slut på alla värvningar av skadade spelare. Med facit i hand så har jag enormt svårt att förstå varför Evertsson väljer bort Kiiskinen pga hans skadebenägenhet, och sen tar man in en spelare som Gynge som gick skadad hela förra säsongen och som ganska tydligt fortfarande är påverkad av skada. Enligt rykten så var orsaken den samma gällande Jani Lajunen för några år sedan. Han ville man inte heller ha kvar pga skadebenägenhet. Mig veterligen har Jani fortsatt spela hockey på högsta nivå, och dessutom fortsatt att leverera, i Tappara, i de finska lejonen och för närvarande i Lugano. Jag gillar inte den här trenden.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Bo Magnusson
    Bo Magnusson says:

    Tittar på RBK SKE. RBK spelar snabbt kreativt med distinkta passning dominerar trotts att SKE inte är dåliga. Även ett bra powerplay.
    Gör mål på försvarsmiss från SKE.
    Vi är inte i närheten av det spelet.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *