Vissa bör inte spela ihop mer

Jag hade faktiskt hoppats på att få skriva om att laget nu har hittat rätt, att rätt pusselbitar har kommit in. Förhoppningen var att få skriva om Paulsson och MicFlikier som typer av spelare som kommer in och lyfter alla andra. Men det kändes snarare som tiden stått still lite grann. Laget är enormt osynkat, man saknar drivet på de viktigare delarna av banan och sen måste jag nog hålla med en del kritiker när det gäller Richard Gynge och Emil Pettersson. Och då vill jag inte på något sätt anklaga nån av dom för att inte jobba. Men det är ganska tydligt för de flesta att dessa två trampar vatten. Det spelar ingen roll hur tända dom än är, och hur hårt dom jobbar. Dom är en avgörande faktor, men åt fel håll tyvärr. Och jag kan inte någonstans förstå Hallam och ledarteamets ihärdighet när det gäller att fortsätta matcha dessa två tillsammans. Av Luleås 4 mål i 5 mot 5 så finns paret på isen vid 2 tillfällen. Det finns kedjor som spelar 0-0 idag.

Det är en sak om  killarna samtidigt hade varit giftiga framåt och levererat med jämna mellanrum. Men eftersom man inte gör det över huvudtaget, samtidigt som man har väldigt svårt i försvarsspelet så är det ingen bra kombo. Jag tycker det är jättekonstigt att Hallam envist fortsätter att spela dessa två. Ingen av dom gör den andra bättre. Sen är det givetvis som så att vi fortsättningsvis tyvärr är lika blöta framåt som vi varit tidigare under säsongen. Vi ser nog alla skillnaden idag mellan Luleå och Växjö Lakers när det gäller att skapa farligheter. Vi vinner skotten, men av de giftiga chanser vi har under matchen så är det inte många av dom som vi skapar själva. Det är för det mesta Luleås få misstag som ger oss möjligheter. Och det är väl okej om man har spelare som kan avsluta distinkt. Vi har en spelare som i slutet äntligen utnyttjar en miss av hemmalaget, när Bailey hittar pucken för reducering.

En annan sak som jag funderar lite över är en sak som jag tidigare år verkligen gillat med Hallams taktik. Presspelet och viljan att återerövra pucken. Förmågan att inte ge motståndaren en sekund på sig att sig ur pressen. Man hade förmåga att pumpa på i offensiv zon, så motståndaren gick på knäna. Och när man förlorade pucken så satte man full press och bibehöll pressen och gjorde det svårt för motståndaren att hitta lägen att byta. Idag blev jag frustrerad flertalet gånger under matchen. Vi börjar redan i den 3:e minuten när vi haft ett anfall och etablering i Luleås zon. Vi förlorar pucken och Erik Gustavsson tar hand om trissan bakom eget mål. Vi sätter ingen press alls utan större delen av de fem som är på isen åker och byter. Vilket ger Erik Gustavsson öppen väg upp till Konstantin Komarek som kan starta kvällens utskåpning.

Samma sak hände sedan en hel hög av gånger genom hela matchen. Man brukar prata om att man vilar med pucken. Man skapar sig energi genom etablerat spel i offensiv zon. När Luleå har detta så släpper man aldrig pressen om man förlorar pucken, utan man sätter stenhård press. Man är synkade och hittar bra lägen att byta, där man inte förlorar kapacitet. Växjö hade ett par gånger under matchen lite längre anfall där man började pumpa upp lite mjölksyra hos Luleåspelarna. Men så fort man förlorar pucken så åker man och byter och i stort sett ger isen till Luleå. I en andra period kan jag förstå detta, men inte i första perioden där man dessutom bör ha ganska okej med energi. Utöver dessa problem har man också väldigt stora problem i sitt passningsspel, vilket även Harald Lückner påpekade flera gånger under matchen. Vi tappar mycket momentum i spelet pga dåligt passningsspel.

Det vore intressant att veta om Hallam och kompani förändrat det taktiska, eller om det helt enkelt är detta lag som inte klarar av det. Till sist vill jag säga att jag inte längre är speciellt orolig för att vi inte ska hålla oss ifrån de två nedre platserna. Däremot kommer det att bli tufft att hålla oss ovanför playin strecket. Som jag påpekat många gånger under den här säsongen så är detta lag helt felkomponerat, och det kommer man som det ser ut inte att kunna lösa. Viktigt nu är att behålla positionen mellan plats 7-10, vilket kommer bli nog så svårt, så vi får fortsätta spela efter omgång 52.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *