Förlustmatch med 4-0 kan väl ALDRIG vara bra

Jag  förstår nu varför vi inte ser någon förändring när det gäller den här upplagan av Växjö Lakers. Man ser helt klart inte problemen, vare sig i ledningen eller bland spelarna. Hur man kan stå och säga att vi gjorde en rätt bra match idag efter att man torskat med 4-0 och faktiskt blivit totalt nedstängda. Ibland ljuger statistik, men just nu använder Växjö Lakers sig av denna så fort den ser positiv ut. Att vi vinner skotten idag mot Rögle är absolut ingen spegelbild av den här drabbningen. Jag tycker Rögle vinner helt och håller välförtjänt. Man är helt enkelt mycket bättre än Lakers i alla dom avgörande delarna på banan. Så är det bara. Såg vi nån förändring idag jämfört med andra delar av säsongen?? Svar: NEJ.

Det ser likadant ut i båset. Tre ledare, som är så bergsäkra på sin gameplan att man vägrar göra några förändringar. Man tuggar på, på samma sätt hela tiden. Vi ser en motståndare som är starkare med klubban, starkare på pucken, få stopp i Lakers spel ganska enkelt. Vilket i sin tur innebär att de anfall man har är ganska korta. Det finns några perioder i matchen där vi lyckas på fast pucken, men dom är inte många. Rögle däremot skapar en hel del längre anfall, vilket också föranleder deras 1-0 mål. Dessutom är Rögle mer raka i sitt offensiva spel. Då behöver man inte ha så många skott under en match. Får man pucken på mål samtidigt som man ser till att driva hårt på mål, så kommer målen.

Växjö Lakers tycker att man gjort en bra match när man tittar på statistiken och då framför allt skotten. Men man kanske ska ta och djupanalysera dessa skott och se hur många som faktiskt är riktigt farliga. Dom är inte många. Men det är klart, jag förstår spelarna. Kan man efter matcherna, när man förlorat med 4-0 och 5-0, stå och hävda för alla att man faktiskt gjorde en rätt bra match så är det ganska förståligt att ingenting förändras. Det betyder att man ta med sig den känslan till nästa match mot Djurgården, att man gjorde en bra match. Då är det ju bara att fortsätta. Vilket nog är nått vi gjort nu i 39 omgångar.

Sen så ska vi hälsa Niclas Lundgren välkommen tillbaka. Men är han verkligen det vi behöver just nu. Att vi behöver en back till är jag medveten om, men en defensiv? Hade förstått detta om vi trots allt hade varit med målmässigt i matcherna. Men herre gud, vi har 1-14 på de senaste tre matcherna. Vi ponerar nu att Niclas Lundgren lyckas få ner en stor del av dessa 14 insläppta. Men den där ettan då, hur ska vi lösa den? Även om Lundgren är så bra defensivt nu så vi får ner dessa 14 till hälften, så gör vi ju fortfarande inte tillräckligt med mål framåt för att vinna matcherna. Nej, den här värvningen luktar mer uppgivenhet än nått annat. Man tar in något som stärker defensiven och som avlastar dom andra backarna. Det är det enda jag ser. För detta är definitivt ingen värvning som talar om för oss fans att nu JÄVLAR sk vi vara med när det roliga börjar till våren.

Det känns ganska bra när man tittar i botten av tabellen och faktiskt inser att det krävs ganska mycket för att vi ska hamna i ett läge där vi riskerar negativt kval. Leksand och IKO måste först och främst öka sitt poängintag från nuvarande 0.92 i snitt per match till 1.07 poäng i snitt per match för att nå upp till våra nuvarande 50 poäng. Och då får vi samtidigt inte ta mer poäng. Det jag däremot tror att vi ska räkna med är att säsongen nog ganska säkert är slut efter omgång 52. Sen kommer ett stort och svårt jobb för den här föreningen att vända en väldigt negativ trend som föreningen hamnat i. Och jag hävdar nog fortfarande att man måste börja jobba med mer säkra SHL kort. Just nu så värvar man bara spelare som antingen är stukade mentalt eller har varit skadade. Och Niclas Lundgren är ju ytterligare en sådan värvning.

Men som avslutning vill jag nog åter igen hävda att vi alla bör förbereda oss på att vi kommer missa slutspel helt för första gången på 6 år. Och om vi alla är ärliga så är det nog så det ska vara, för vi är helt enkelt inte bättre. Efter 39 omgångar kan inte tabellen ljuga.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
 1. Bengt-Olof
  Bengt-Olof says:

  Jag håller med till fullo. Att dåliga lag offta har bra skottstatistik beror många gånger på att man tar skott för tidigt och i ren panik och då ljuger all statistik.
  Att vara en lakej just nu är en prövning.

 2. Bo Magnusson
  Bo Magnusson says:

  Tycker dock att kedjorna var bättre sammansatta i går. Lyckas man inte gör mål I PP går det inte.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *