En poäng till Lakers – noll poäng till Sveriges regering

Tänkte dela upp det här blogginlägget i två delar. Först lite om gårdagens premiär och sen lite kring regeringens bedrövliga besked igår.

Jag har blandade känslor kring premiären igår. Men med lite distans till den kan jag väl trots allt sammanfatta den med att det helt klart finns hopp om en bättre säsong än den förra. Det som dock kändes likadant som fjolåret var starten på matchen. Jag hoppas att det mest handlade om nervositet istället för nått annat. För ska vi ha som mål att föra våra matcher måste vi vara mer på tå från start i matcherna. Robert Rosén kommer som vanligt att bli hur viktig som helst för oss i år. Igår var han dock den stora målsumparen. Men positivt ändå att han skapar så mycket som han gör.

Första kedjan är stark, det kan vi alla se. Kul också att se att Sylvegård, Karlström och Holmberg fortsätter på den inslagna vägen. Det jag känner spontant här är dock ett behov av att komma mer på avslut än vad man gör. Men helt klart hade FBK jättejobbigt med den här linan. Drury blixtrar till i mellanåt, och här tror jag det finns mycket potential, som vi kommer att få otrolig nytta av ju längre in i säsongen vi kommer. Drury kommer att bli sevärd. Sen kommer vi då till de som man kanske inte känner riktigt samma positiva känslor kring. Jacob Forsbacka Karlsson fortsätter att förvåna mig, negativt. Var han med? Ja, det var han, det vet jag. Men han lämnar inte mycket till avtryck efter sig. Vad har hänt med den här killen egentligen?

JFK kom till Lakers inför förra säsongen med stora förväntningar på sig. Från Bostons organisation ville han hem pga olika omständigheter, men ändå med målsättningen att ta sig tillbaka. Han kommer från en bra säsong, där många ansåg att han har stora chanser att egentligen slå sig in som ordinarie i Boston. Väl hemma i Sverige och SHL är han hur blek som helst. Långt ifrån några NHL kvalitéer. Frågan är om det t.o.m saknas SHL kvalitéer. Åter en SHL match är genomförd där man efteråt frågar sig om JFK var med. Jo, det var han, det vet jag, men han fortsätter att vara väldigt osynlig. Tror att han t.o.m blev bänkad i slutet av gårdagens match.

En okej premiär trots allt, men jag hävdar fortfarande att detta lag saknar en forward med lite högre kvalité för att kunna kalla sig en utmanare.

 

Ni som läser detta, ställ er frågan: Vad vill jag helst behålla om jag var tvungen att välja, Svensk Idrott eller Ge-Kås i Ullared? Jag vet i alla fall den svenska regeringens svar på denna absurda fråga. I Ullared släpper man in 3500 personer som okontrollerat springer omkring i ett varuhus och jagar samma artiklar. Detta tillåter regeringen, detta tycker regeringen är helt okej. Tydligen är smittorisken minimal. Däremot får bara idrotten släppa in max 50 personer på sina matcher. Idrottsföreningar lever på sina publikintäkter, precis som Ge-Kås lever på sina kunder som kommer och handlar. VARFÖR ska Ge-Kås ha mer rätt till överlevnad i dessa tider än våra idrottsföreningar? Jag tycker det är skamligt av den svenska regeringen att gå ut med den infon som man gjorde igår, att man inte gör några lättnader i restriktionerna. Där stod alla idrottsklubbar med mössan i handen och skägget i brevlådan.

Samtidigt vill jag skicka en känga till svensk idrott, SvFF, SIF, RF m.fl. Varför står ni där med mössan i handen och skägget i brevlådan? Varför skriker ni inte ut er frustration och ifrågasätter regeringen och makthavarna. Varför sitter ni där och bara nickar medan era föreningar förblöder och idrottssverige havererar. Jag blir inte klok på er heller. Sorgligt är det enda ord jag kan komma på. Den som såg matchen och läktarna i Vida igår, kan nog hålla med mig om att det skulle kunna sitta lika mycket folk på varje sektion i arenan med vakter vid varje sektion som ser till att folk håller avstånd. När matchen är slut styr man så att inte alla går ut samtidigt åt samma håll utan sektion för sektion. Förutsättningarna och säkerheten kommer vara flera 100% bättre än på Ge-Kås. Sorgligt som sagt.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *