Måste få bukt med ineffektiviteten

Jag känner en viss frustration och även irritation efter säsongens första smålandsderby. Växjö Lakers kan inte fortsätta att vara seriens absolut mest ineffektiva lag och samtidigt begå så många avgörande misstag under en och samma match. Man sänder idag iväg hela 40 skott på mål, i en bortamatch mot smålandsrivalen. Men man tar inte betalt närmelsevis vad man borde göra.

40 skott på mål och förlust med 3-2 i overtime. Vi har skjutit 103 skott på de senaste 3 matcherna, 103 SKOTT, men vi har bara tagit 5 av 9 poäng. Och det som jag upplever genomgående är förutom ineffektiviteten, det är att vi får många mål mot oss i onödan. Mål där vi agerar enormt svagt på banan. Ikväll får HV71 göra tre mål, samtliga på enskilda individuella insatser. Första målet är det Persson som blir så grundlurad och tjuvar mot utsidan medan Filip Sandberg går på insidan, dit alla spelare givetvis vill. Hur tänkte du här, Joel Persson??

Mål nummer två, Linus Fröberg snubblar fram från mittzon, och får runda en hel Ilari Melart och sedan gå runt Källgren och lägga pucken i nättaket. Avgörandet i sudden, Karlström jag vet att du inte är back, men vad i helvete…….?? Inte nog med att han släpper förbi Alexander Bergström väldigt enkelt, han ger honom även hela zonen, samtidigt som han stänger alla möjligheter för någon annan Lakers spelare att försöka störa Bergström. Såg vi inte ungefär samma sak i lördags när Abols fick åka allmänhetens åkning fram och sätta pucken på exakt samma ställe som Bergström.

Jag hoppas verkligen INTE Hallam var så nöjd som han framhävde i sändning, för dom individuella misstagen som begås, även idag, avgör åter igen en match. Anfallsmässigt gör vi det bra, och vi kvitterar sent även idag. Men allt positivt med de försvinner när man agerar som Karlström sedan gör i sudden. Har vi sådana problem som vi har att ta betalt för de skott vi slänger mot motståndarens mål så måste vi vara mycket mer bestämda och hårda och ALDRIG tillåta någon spelare får göra det Sandberg, Fröberg och Bergström gör idag. Tummen ner från mig…SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *