Är det så här vi ska agera i fortsättningen, SHL

En del hävdar nog att med rätt bedömning av domarna under lördagen i Skellefteå Kraft Arena så hade Lakers vunnit med 3-4…? Njae, så enkelt är det nog inte. Men vi kan vara överens om en sak. Om det bedöms som mål eller inte förändrar ju hela matchkedjan. Som det blev nu så dömdes målet bort och vi fick då tekning istället i Skellefteås zon. Om målet hade godkänts, som det givetvis skulle gjort så hade vi fått tekning i mittzon. Med denna lilla förändring så ändras hela matchens fortsättning, och situationer som vi sedan upplevde under matchens fortsättning, hade inte uppkommit om tekningen efter nämnd situation flyttats. Detta kan vi nog vara överens om. Dock betyder ju detta att utgången av matchen kunde blivit precis vad som helst.

Vad jag vill säga med detta är, att det inte är så enkelt att bara säga att Lakers hade vunnit med 3-4, om målet godkänts.

Situationen då. Ja, visst känner man en viss irritation, som många gånger förut med detta situationsrum. Men jag ställer ut en picknick korg med frågor till SHL och situationsrummet. Den första sammanfattande frågan blir ju: Är det verkligen så här vi ska jobba med att hitta puckar i och runt mållinjen även i fortsättningen. 30-40 sekunder kontroll på en liten skärm, där man ser något runt svart som tittar fram under Lindvall, en bra bit in i målet.

Man konstaterar då snabbt: ”Vi kan inte säkert avgöra att hela pucken är över mållinjen”.

På detta kommer då givetvis nästa fråga: Är det domarna som missförstått det här med att hela puckan ska vara över linjen, till att man måste kunna SE HELA pucken över linjen?

Om det inte är så att domarna missförstått detta, så innebär det med automatik att logiska beslut får inte under några omständigheter tas. Jag förstår givetvis att om man inte ser nån puck alls så kan man inte döma mål. Men om du ser en halv puck sticka fram under ett benskydd eller nått annat 2 decimeter innanför mållinjen, så måste man väl kunna begära att ett logiskt beslut, hela den här pucken är över mållinjen. Pucken har ju liksom inte helt plötsligt blivit avlång.

Men som vanligt i hockeysverige så finns det INGEN från SHL eller situationsrum som steppar ut och ge oss fans och lag en förklaring, eller t.o.m ett medgivande om att det blev fel. Detta gör ju att vi kan gå vidare och när nästa liknande situation uppstår (för det kommer hända igen) och man då agerar annorlunda, så blir det ju inga frågeställningar om varför man agerar så nu, och inte då.

Jag efterlyser mer transparens från domarorganet, disciplinnämnd och SHL när det gäller hur saker behandlas både på och utanför banan. Vi som går på hockey eller köper dyra abonnemang på Cmore, är era kunder, det är vi som gör detta möjligt. Det vi minst kan kräva är lite transparens, mer info och kommunikation från SHL:s olika delar ut till oss. När ni märker att nått blev galet, eller många undrar varför det blev som det blev, borde ni kunna vara så proffsiga att ni gick ut och kommunicerade.

Varför är det så svårt? Varför är det så mycket hysch hysch?SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Bengt-Olof
    Bengt-Olof says:

    Man kan ju oxå säga att lakers kanske vunnit med större siffror om det blivit godkänt. Om det som kommer fram bakom målvakten är pucken är det tjänstefel att inte godkänna det. Ren stöld.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *