Irriterande och frustrerande trots serieledning

Måste skriva av mig lite ;)

Hur kan du vara besviken och förbannad, vi leder ju fasen serien.

Absolut, visst gör vi det. Men jag tittar på prestationen. Resultaten har vi än så länge med oss, men prestationerna lämnar ganska mycket över att önska. Ser vi till matchen mot Linköping på tisdagen så var vi i mitt tycke på en annan nivå än LHC, faktiskt. Vi har ju ett totalt spelövertag. Men saken är ju den att när man har ett stort spelövertag, och man känner att man är mycket bättre än motståndaren så måste man vilja ta betalt också. I dagens elithockey, och framför allt i SHL så kan vilket lag slå vilket lag som helst.

Vi ger Linköping en jättemöjlighet att ta med sig en bonuspinne i en match där vi har det större puckinnehavet och där vi, spelmässigt, driver matchen. Trots detta står det 1-1 efter full tid. Dessutom funderade jag kring vad inställningen var under OT. Ville man ta bonuspinnen över huvudtaget? Det kändes inte så. Det kändes mer som att man åkte runt och fyllde år i fem minuter, för att använda ett Wikegård citat.

Vad menar jag då. Ja men det är ganska lätt att stirra sig blind på att vi har mycket puck och vi driver spelet, och dom får bara några enstaka spelvändningar och kanske total 2-3 längre sekvenser i vår zon på hela matchen. Men då ska man veta att dom i en av dessa sekvenser gör 1-1. För det är ju så här, att tar du inte trissan till mål, och verkligen vill ta den in i det område där det kan göra lite ont, så kommer du heller inte att få betalt, så är det bara.

Och så har det nu varit i tre matcher i rad. Mot HV kom vi undan med blotta förskräckelsen. Mot IKO fick vi vad vi förtjänade, och idag höll vi på att ge bort en bonuspinne. Jag kan inte tro över huvudtaget att Hallam kan vara nöjd med de senaste prestationerna. Att vi har resultaten med oss är en sak, och ger oss givetvis arbetsro och stora möjligheter att skruva det som nu inte är bra. Men spelarna måste komma ner på jorden, och sluta titta på tabellen. Man måste börja göra skitjobbet igen.

Det fanns en situation idag som jag gärna skulle vilja leta upp som var så signifikativt för hur Lakers presterar just nu, och då pratar jag uteslutande om det offensiva spelet. Lakers får en turnover i mittzon och vi kommer i en tre-tvåa med pucken på vänsterkanten. Och det är Emil Pettersson som för in pucken. Vad som händer när dom går över blålinjen är att samtliga tre ligger i en linje med varandra över centrallinjen. Emil tittar på sina medspelare, och ingen sticker mot mål. Båda dom andra två tittar på EP. I normala fall drar ju minst en på mål för att skapa ev. yta för spelare nr 3, eller en möjlighet för EP att lägga pucken mot mål för styrning eller retur.

Men inget alls händer. Emil har bara ett sista alternativ, att lägga ner pucken i långa hörnet, alltså diagonalt ner. Vi får en tre-tvåa, utan att vi ens är nära att skapa nått. Tar vi detta med oss till slutdelen av ligan, och in i slutspelet så kan jag direkt säga att våren blir kort, och golfbagen kommer fram tidigt.

Vi har problem med detta, och vi har även problem med jämnheten i matcherna. Jag kan bara erinra mig om en enda match den här säsongen där vi i stort körde i 60 minuter. Kanske 55, men när 60. Och det var senaste matchen borta mot Malmö. Där spelade vi totalhockey och Malmö var chanslösa från första minut till sista. Vi vann med 2-6. En otroligt solid insats. Men en match av 40, måste vi kunna begära mer. Jag vet att vi leder serien, absolut. Grymt imponerande att vi är där. Men jag tänker framåt. Jag vill se prestationer också. Visst vi har en del borta, men det är fortfarande så att vi är spelmässigt klart bättre än LHC. Varför står det ändå bara 1-1 vid full tid. Varför gör vi bara ett mål? Men vi skjuter mycket, och har bra corsi…? Vi sköt 32 skott ikväll. Okej, hur många av dessa skott gav oss en rejäl målchans? Gynge snor pucken och utnyttjar ett slarv av LHC när vi gör 0-1. Men hur mycket av de resterande 30 skotten (straffen borträknad) gav oss en målchans. Hur många gånger hoppade ni verkligen till i soffan pga av att vi var nära mål. Det hände inte mig många gånger.

Det här är ett otroligt bra lag. Men det är bara ett bra lag om man är villig att göra det som krävs för att vinna matcher. Det gör man inte just nu. Vi har resultaten med oss. Och vi har inte tappat alla tre poängen på väldigt länge. Men jag kan säga en sak, det är nära nu.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *