Mycket är dåligt i både VLH och SHL

Och när jag skriver att mycket är dåligt i SHL så syftar jag på domarstandarden. Domare Mikael Andersson i kvällens match borta mot Brynäs tar verjkligen ett antal väldigt märkliga beslut, och dessutom är han i allra högsta grad bidragande till hur matchen INTE slutar, nämligen med 3 poäng för gästande Växjö Lakers. Med bara nån minut kvar av matchen, och ställningen är 3-3 så skjuts ett högt skott som Samuel Ersson upprätt tar i mage/bröstkorg. Domaren är den som tydligen är mest stressad i detta läge för jag tror inte det går ens en sekund från det att skottet träffar Ersson till han blåser av. Problemet är att Ersson inte har kontroll på pucken som trillar ner bakom honom och där är Ludvig Nilsson framme och lägger pucken i mål. Men både Ludde och Lakers fråntas detta riktigt gjorda mål pga att Mikael Andersson var tvungen att blåsa så fort. Jag måste säga att jag håller med Sam Hallam när han säger att Mikael Andersson nog inte ska döma mer på ett tag, för detta är riktigt dåligt och i en sådan bra liga som SHL måste vi ha betydligt mer kompetenta domare än så här.

Det roligaste är att bara några minuter tidigare så gör samma domare tvärtom och håller på en signal väldigt länge, trots att målvakten ganska tydligt visat att han har kontroll och tänker inte spela ut pucken. Det här är dålig känsla för spelet och en i grunden dålig hockeysence från domarhåll. Det kändes i detta läge som resten av matchen redan är skriven och dokumenterad. Att Brynäs skulle vinna och ta detta efter den domarskandalen, ja det är en domarskandal, var ganska självklart på nått sätt. Snälla SHL, ta tag i detta NU, och visa att det inte är okej. Dessutom måste jag säga att när lag och SHL tillsammans säger att någonting ska uppmärksammas och beivras mer, så är det precis som att domarna tappar precis all känsla för vad som är rätt och vad som är fel. Tex matchens första utvisning ska ju vara en av dessa spelförstörande moment som lagen påpekat att dom vill att domarna beivrar mer. Då hittar amn dessa situationer i det mest märkliga situationer. Melart låser motståndarens klubba och åker ut för en slashing. Även Brynäs får senare en utvisning som jag tror inte nån förstår än.

När det gäller laget så spelar man inte bra, och jag anser att sammansättningen av kedjorna är helt uppåt väggarna. Och jag tror många med mig inte förstår hur Lakers ledare tänker när det gäller sammansättningen. Jag tror många Lakersfans med mig funderar över Fredrik Karlström. Hur kan det vara att denna spelare får så pass mycket mer speltid och chanser än tex Sylvegård. Vi har tre spelare som jag tidigare nämnt som spelare som inte tillför det här laget någonting. Tre spelare som fortsätter att äta mycket istid i bra kedjor. Det värsta är att två av dessa spelar i samma kedja tillsammans med Emil Pettersson som just nu inte får ut någonting alls. Fredrik Karlström är en spelare som på något sätt ska fungera som en tredje länk mellan Lundberg och Bailey, två spelare med allt som Karlström inte har. Men det är tydligt att ledartrojkan inte alls ser det så här. Dessutom fortsätter man att hålla Koivisto och melart i sär i PP, VARFÖR??????

Sen gör Högberg en riktigt bra match idag, men är inte en spelare som ska spela 3 mot 3. Saken är den att under de 2.55 som övertidsspelet pågår idag så hinner Högberg vara inne hela två ggr och är orsaken till Brynäs avgörande mål. Enormt svagt coachat. Vi har bättre spelare att slänga in, som kan avgöra detta. Väldigt frustrerande att som åskådare sitta och se och undra över varför man spelar en spelare som inte har kapacitet att  bidra till ett avgörande i den lite udda spelformen 3 mot 3. Man ifrågasätter här framför TV:n och får sedan se just den spelaren orsaka att Brynäs få ta bonuspinnen. Poängen är viktiga JA, men den det är det enda man kan vara glad över. Resten är ingen höjdare, vare sig från spelet eller ledarna. Jag kan bara hoppas att fler rokader görs nu under detta landslagsuppehållet.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Bo Magnusson
    Bo Magnusson says:

    Nu när inte målvakterna får nuddas i mål gården behöver man absolut inte ha så bråttom att blåsa av.
    Sätta ihop in kedja som Pettersson kan fungera i borde prioriteras.
    Riktigt sur förlust efter det bortdömda målet.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *